Dieren als model

Vrijspreker: U denkt wat na over dieren als model voor mensen.

Opperdienaar: Het is meestal eenvoudiger de zaken te begrijpen als je een beetje afstand neemt en dat kun je doen door na de dierenmaatschappij te kijken. De roverheid zelf heeft bijvoorbeeld door dat beren afhankelijk en hulpeloos maakt als je ze voert.

 

bear

foodstamps

Deze dieren hulp instelling ziet ook dat honden die op straat gezet worden hulpeloos zijn en niet in staat om voor zichzelf te zorgen.

“Everything these animals have ever known is gone in an instant. Left out on the streets to fend for themselves, they have no idea how to survive. And it is heartbreaking to witness.” – John Dalley

Vrijspreker: Kennelijk is dit moeilijk om te zien bij mensen. Hoe komt dat?

Opperdienaar: Het is vooral moeilijk om te zien voor de onderdanen. Voor de heersers kun je je afvragen of ze niet door hebben dat ze een kudde afhankelijken aan het kweken zijn.

Natuurlijk is er veel aan te merken op modellen, maar de geschiedenis leert dat beschaving slechts een dun laagje vernis is. Het lijkt er op dat de wortels van ons gedrag veel dieper liggen en dat daarom veel te leren valt van het sociale gedrag van dieren, waar veel experimenten mee gedaan zijn.

Vrijspreker: Wat voor soort experimenten?

Opperdienaar: Neem bijvoorbeeld het experiment 'Universe 25' op muizen/ratten voor het eerst gedaan door John B Calhoun. Hierbij werd een muizenparadijs gemaakt met voldoende eten en drinken, waarin een paar koppels werden losgelaten. Ze begonnen zich enthousiast te vermenigvuldigen, maar ondanks dat er voldoende te eten en drinken is, vlakt de reproductie af en sterft de populatie uiteindelijk uit. Dus ondanks dat deze muizen zeg maar een uitkering hebben en van wieg tot graf verzorgd worden, gaat het toch mis. Dit is meerdere keren herhaald.

Wat er tijdens die afvlakking gebeurt, is opmerkelijk, er ontstaat agressie en vrouwtjes lukt het vaak niet meer om de zwangerschap af te maken of als het wel lukt, schieten ze zo te kort in het moederschap dat de kinderen alsnog overlijden. Soms richt de agressie zich ook tegen het eigen nageslacht. Verder vindt er kannibalisme plaats, seksueel afwijkend gedrag (not that there is anything wrong with that), ontstaan er ook mannetjes die Calhoun 'de mooie mannetjes' noemde. Dit zijn mannetjes die alleen nog maar aandacht besteden aan persoonlijke verzorging, eten en slapen, maar alle sociale contact en seks vermijden. Ze zien er prima verzorgd uit, maar zelfs als je ze weer in een nieuw muizenparadijs zet, verandert hun gedrag niet en sterven ze toch uit. De gedragsverandering is niet meer terug te draaien.

univers 25 beautifull ones

Het doet toch denken aan de Japanse gras eet mannen. Er wordt bijna niet meer voort gepland en er is zelfs geen interesse meer in seks. Toch zien deze mannen er prima verzorgd uit. Japan ligt voorop in de hele geld druk en schulden manie, met een schuld van inmiddels waarschijnlijk 300% van het nationaal inkomen en 10% tot 15% zombie bedrijven in leven gehouden door de geldpers. Hier wordt voorspeld dat Japan over 1750 jaar zal zijn uitgestorven.

Je krijgt wel eens het idee dat de hele wereld die kant op gaat. Niets van het Malthusiaanse einde, waarin iedereen vecht vanwege een gebrek aan eten. Met voldoende eten en drinken ten onder gaan tijdens een leven waar je niets hoeft te doen en je bedje gespreid is.

cuties netflix apology award

Not that there is anything wrong with that

 

 

 

 

 

Comments:

Doneer2a