Implicit association test VS Corona test

Vrijspreker: U ziet een verband tussen de impliciete associatie test die racisme kan detecteren en de corona test.

Opperdienaar: Ja, de impliciete associatie test, kan aan de hand van je reactietijden objectief bepalen of je een verband ziet tussen 2 zaken of niet. Als je wat langer nodig hebt om 'zwart' aan 'neuro chirurg' te koppelen, dan is dat bewijs dat je racistisch bent. Misschien is het effect beter bekend van het grapje:"Het is zwart en bestuurt een vliegtuig" Je wacht 2 seconden op de reactie van iemand die denkt:"Waar heeft hij het over?" en schreeuwt dan heel hard:"Piloot, jij racist!"

Zijn trage reactie bewijst dat het een racist is. Het probleem is alleen dat de test steeds andere uitkomsten geeft. Dat lijkt hem onbetrouwbaar te maken, maar dat maakt tegenwoordig niet meer uit. Het is geen bug maar een feature. Je kunt wie je maar wilt objectief wetenschappelijk als racist labelen. Dit staat gelijk aan een 'cancel culture' doodstraf. Ook mensen die wel racistisch zijn, kunnen wetenschappelijk en objectief vrijgepleit worden. Hier wordt uitgelegd hoe het ongeveer zou werken.

Vrijspreker: Waar zit de link naar de Corona test?

Opperdienaar: Die test bepaalt of je Corona hebt en dus door allerlei gillende Karen's kan worden opgesloten in je huis.

De gouverneur van Ohio heeft ook begrepen dat deze test ter manipulatie dient. Vlak voor dat hij Trump zou ontmoeten testte hij positief en 19 uur later weer negatief. Schoolziek, zeg maar. 

Een probleem met de test is dat hij nogal onbetrouwbaar is. Een bij ons bekende libertarier deed 8 van deze tests en was 5 maal positief en 3 keer negatief. Ook deze test, net als de impliciete associatie test, lijkt gewoon een beroerde test, maar het voordeel is dat de gevolgen enorm zijn en de uitkomst te sturen. Wil je meer of minder racisten, meer of minder Corona patienten? Alles is mogelijk, met een wetenschappelijk sausje.

scientists bought politicians

Het is ook zo dat je aan de symptomen niets meer kunt zien.

no symptoms corona

Ook alles is racistisch geworden, dus dat kun je ook niet meer herkennen. Zelfs grammatica en algebra zijn racistisch, maar je kunt zo ongeveer elke zelfstandig naamwoord gevolgd door 'is racist' in google typen en een hit krijgen. Dus mensen waar je niets aan kunt zien aan de buiten kant, kunnen Corona hebben of racistisch zijn. Volgens het boek 'white fragility' is het ook zo dat ontkennen dat je racist bent, bewijs is dat je racist bent. Dit wordt ook wel de Kafka val genoemd. 

Bob Murphy bespreekt in episode 135 de problemen met de impliciete associatie test en de Kafka val met Adrian Lee Oliver.

Het elimineren van de grijze zone wordt er ook besproken. De extremisten dwingen de gematigden te kiezen. Isis heeft daar ook al een artikel over geschreven. Terroristische aanslagen elimineren de mogelijkheid voor gematogde moslims om te integreren. Dan rest ze alleen nog om zich aan te sluiten bij de extremisten.

De tactiek die ook in deze episode van de Bob Murphy show ter sprake komt is de Motte Bailey drogreden. Hierbij wordt een gemakkelijk te verdedigen argument aan een min of meer onhoudbaar argument gekoppeld. Als het onhoudbare argument wordt aangevallen, trekt de verdediger zich terug op het gemakkelijk te verdedigen standpunt. Tegelijkertijd beweert hij dat beiden hebben stand gehouden, omdat de gemakkelijk te verdedigen positie niet gevallen is.

De naam komt van een kasteel met een goed en een slecht verdedigbaar stuk. Je ziet deze tactiek bijvoorbeeld gebruikt worden bij Black Lives Matter. Een Marxistische ideologie (de Bailey) wordt gekoppeld aan 'zwarten mogen toch niet zo maar afgeknald worden?' (de Motte). Als de Marxistische ideologie wordt aangevallen, val je terug op de Motte en beweert daarna dat beiden het overleefd hebben. 

Comments:

Doneer3