De onderdaan breken

Vrijspreker: Het gevecht om bovenaan de nieuwsagenda te blijven als meest onderdrukte of  verwaarloosde, wordt steeds heviger. 
Opperdienaar: Ja, je hebt je 'klimaat doomers' en je 'racisme spotters' , 'je Corona pandemie angsthazen', dan zijn er nog je 'transgender, en homo's worden gediscrimineerd activisten'. Je zou haast vergeten dat niet zo lang geleden moslims als achtergestelde groep werden gezien, biodiversiteit een alarm issue was, ongelijkheid, armoede, mensenhandel, etc.
Vrijspreker: Corona loopt met de hoofdprijs weg om de totalitaire staat het snelst te regelen. 
Opperdienaar: Dat lijkt misschien zo, maar Black Lives Matter ging keihard demonstreren en het leek er op dat de farmaceutische maffia het daarin toch af moest leggen. Het laatste idee was dat het vaccin misschien niet lang zou werken en elk jaar herhaald moest worden. Het zou onderdeel moeten worden van regelmatige schema zoals de tandarts. Iedereen wereldwijd herhaaldelijk inenten, kun je je voorstellen hoeveel geld daar in om gaat?
De eerste tests zijn veelbelovend, het is alleen super pijnlijk. 
 
Klimaatverandering lijkt in alle chaos het onderspit te delven. Alle belangengroepjes schreeuwen als hardste dat hun speerpunt bovenaan de onderdrukkingsmatrix zit.  Ze doen het allemaal netjes volgens de moderne religie:De authoriteit van wetenschappers. 
Een wetenschap die aardig vervormd is tot: niet zelf logisch nadenken, maar vertrouw op de top wetenschapsambtenaar die altijd bijval krijgt van degenen die financieel van hem afhankelijk zijn. Andere geluiden worden door youtube wel de mond gesnoerd. Peer review alleen binnen het ons kent ons netwerk. 
Vrijspreker: Pakt de overheid gewoon de meest succesvolle onderdrukking op om totalitaire macht uit te breiden? 
Opperdienaar: Niet is niet een winner takes all strategie. Een overheid bestaat uit mensen die het heerlijk vinden om onderdanen te breken. En sommigen laten zich breken op 1 punt en anderen totaal niet. Maar die hebben dan weer wat anders. De een gooit zijn principes over boord bij klimaatverandering, maar de ander houdt daarbij het hoofd koel, die pak je met Corona. 
Net als bij iedere superheld film of saga heeft elke superhero zijn zwakke plek; een achilleshiel. Hij gaat ergens mij voor de bijl en roept zijn overheid te hulp om zijn medemens te knechten. Het is de sport om dit voor elke onderdaan te doen. 
Vrijspreker: De verschillende speerpunten worden ook de hele tijd aangepast.
Opperdienaar: Ja zo dreigt het Epstein verhaal weer te veel in het nieuws te komen vanwege de arrestatie van Ghislaine Maxwell. Dus wordt dat even omgebogen naar een racistisch verhaal, hij recruteerde namelijk geen zwarte meisjes, de schoft. Zo heb je dat overal: klimaatverandering leidt tot terrorisme als terrorisme opeens de aandacht trekt (hoewel die geloof ik even achterover leunen om het vanzelf in elkaar te zien storten). Greta zit opeens in een Corona panel bij CNN. Wat een eer dat er zo gestreden wordt om de onderdaan.
En er zijn zoveel varianten, dat er altijd wel 1 raak is voor elke onderdaan. Wist u al dat klimaatverandering en racisme ondubbelzinnig met elkaar verbonden zijn? It's science, so shut up slave.
 

 

Comments:

Doneer2a