Meer en meer fake

Vrijspreker: U denkt dat als we het verleden domweg extrapoleren naar de toekomst, dat de nieuwsvoorziening en wat mensen bezighoudt, steeds meer fake wordt.

Opperdienaar: Dat denk ik wel. De voorbeelden zijn er nu al te over. Sommige van die voorbeelden zijn zo kunstig met heftige emoties versierd, dat het tijden duurt om er achter te komen. Ik weet zelf nog dat ik de torens van het WTC zag instorten en direct geloofde dat er gebeurd was wat mij verteld werd. Toen wees iemand me op WTC7 en keek ik naar met een ingenieursoog naar. Of misschien werd je eerder wakker toen je hoorde dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens had waarmee hij ons elk moment kon opblazen. Een invasie en vele doden en dollars later zag je GW Bush lachen over het niet kunnen vinden van deze massavernietigingswapens. 

Misschien begon je pas te twijfelen bij Covid19, de pandemie waarbij opeens de hele economie moest worden opgeblazen voor iets met minder doden dan de griepepidemie van 2018 die geheel aan mij voorbij was gegaan. 

Als met al kunstig verzonnen verhaallijnen die stuk voor stuk geloofwaardig klonken op het moment dat je ze hoorde, maar later kunstig verzonnen leugens bleken naarmate de tijd verstreek. Wie wel eens wat achtergronden zocht over de verijdelde terroristische aanslagen, kwam vaak tot de ontdekking dat FBI agenten een mentaal instabiel persoon meer dan een jaar richting een aanslag hielpen en dan claimden een aanslag verijdeld te hebben.

Daarna werd de hele wereld wijsgemaakt dat Russen de Amerikaanse verkiezingen gehackt hadden. Daar werd 2 jaar onderzoek naar gedaan, waarna het hele verhaal in elkaar stortte. Na het 'Russen onder mijn bed' verhaal, zitten er nu opeens racisten onder je bed.

russians with us right now

Natuurlijk wordt iedereen in gareel gehouden met 'conspiracy theorist' of aluhoedje, maar het wordt steeds moeilijker om de inconsistenties niet te zien. Desondanks wringen mensen zich in de meest onmogelijke bochten om te blijven geloven dat het allemaal klopt wat ze verteld wordt.twain easier to fool

 

Cultuur

Een nieuwe trend hierin is om een hele cultuur verzinnen. Dan neem ik even de VS als voorloper. Moesten ze daar eerst geloven in een verkrachtingscultuur, waarin verkrachting de norm is, nu is het een systematisch racistische cultuur. 

We moeten geloven dat de hele VS vergeven is van witten die zwarten aan een strop willen knopen. Dat resulteert er dan in dat mensen een verzinsel als dat van Jussie Smollet en Bubba Wallace geloofden. Zit je carrière in het slop? Verzin een strop. 

fake noose bubba wallace

Alle racers van de Nascar race liepen mee met Bubba naast zijn auto uit solidariteit. Nieuwsankers pinkten een traan weg. Vreemd zo'n eensgezindheid als die cultuur werkelijk zou bestaan.

NASCAR Drivers and crew stand with Bubba Wallace 652x512

Het doet mensen ook geloven dat het vermoorden van een zwarte door een blanke, bewijs is dat het in de cultuur zit dat blanken zwarten willen vermoorden. De statistieken wijzen echter op iets heel anders. Zwarten worden meer vermoord door agenten (in verhouding), maar ze plegen ook meer misdaden. Zwarte agenten vermoorden ook meer zwarte onderdanen. Mannen worden ook meer vermoord door agenten dan vrouwen. Dit betekent echter niet dat er een cultuur van seksisme is bij de politie: mannen plegen gewoon meer misdaden.

Nog meer fake paniek bij de grootste terroristische aanslag in Canada die gelijk tot een wapenverbod leidde.  Het lijkt er op dat de dader een gefinancierde politie informant was. Vlak voor de aanslag ging hij een grote hoeveelheid contant geld opnemen bij een Brink's warenhuis. Een methode gebruikelijk bij de politie om anoniem informanten te betalen.

Reservemunt. Fake, New York Times paper of records. Fake. Universiteiten. Fake. Racisme. Fake. Diversiteit. Fake. Anti fascisten. Fake

Alles wat respect heeft verdiend, trekt charlatans aan totdat het verpest is. Zoals een bull markt zwendelaars aantrekt in haar laatste crescendo.

Vrijspreker: Maar hoe kan het nog meer fake worden?

Opperdienaar: Laat ik eens een gooi doen. Een compleet verzonnen invasie van buitenaardse wezens, daar zou ik niet meer van op kijken. Iedereen sidderend van angst. Je knalt een paar satellieten met lichtjes in een baan om de aarde. De heersers zeggen dat ze helaas een aantal vervelende maatregelen moeten doorvoeren, maar niet anders kunnen vanwege de buitenaardse overmacht. 'Ik volg alleen maar orders op' als verdediging.

Vrijspreker: Dat zou wel een meesterlijke prestatie zijn waar 'Wag the dog" bij verbleekt

Opperdienaar: Maar als je het eenmaal bedacht hebt, is het eigenlijk te gaaf om niet te doen. Als de hele tent naar de mallemoer gaat vanwege vervormingen van de economie en je wilt geen wereldoorlog, dan kun je er nog een crescendo op zetten op die manier.

 

Comments:

Doneer2a