Doe iets

Vrijspreker: Je wordt al vroeg op school geleerd om iets zinloos te doen om een doel te bereiken.

Opperdienaar: Ja, het is voor een overheid belangrijk om de oorzaak gevolg relatie zoveel mogelijk te torpederen. Dat doen we onder andere op scholen. Ik weet nog wel dat we een 24 uur les marathon kregen om de kinderen in Afrika te voeden. Of dat we rondjes rond de school gingen rennen voor schoon drinkwater. Daar was je dan heel enthousiast over en je voelde je er heel goed over. Je voelde je zelfs een beetje verheven boven andere mensen die geen rondjes rond de school renden voor schoon drinkwater. Of minder rondjes dan jij. Met je rennen zorgde jij dat de samenleving leefbaar werd.

Vrijspreker: Hoe ligt het oorzaak gevolg verband tussen rondjes rond de school rennen en schoon drinkwater?

Opperdienaar: Je ging dan naar je familie en buren toe en die sponsorden je dan per rondje voor bijvoorbeeld 10 cent. Hoe meer rondjes jij rende rond de school, hoe meer geld er was om aan één of andere dictator in de derde wereld te geven die plechtig beloofde dat hij het aan schoon drinkwater uit zou geven.

Vrijspreker: Maar die vrienden en familie zouden je dat geld ook kunnen geven zonder 24 uur les marathon of rondjes rond de school toch?

Opperdienaar: Ja en je zou ook wegen kunnen aanleggen door geld direct van weggebruikers naar weg exploitanten te laten vloeien, maar zo zijn we niet getrouwd natuurlijk. Daar moet iets tussen zitten dat nergens op slaat. Dat is de les: het belang van het zinloze instituut in het midden.

Vrijspreker: Er worden momenteel ook volop zinloze dingen gedaan voor een betere wereld.

Opperdienaar::Inderdaad, er schijnt een trend in gang te zijn gezet waarbij vrouwen hun hoofd kaal scheren voor Black Lives Matter

Gobold dosomethinguseless

bold forBLM

Iedereen valt over elkaar heen om aan te geven hoe erg hij of zij tegen racisme is, dat volgens hen overal overduidelijk aanwezig is. Nog steeds geen idee wat daar het bewijs voor is, maar net als met global warming en de Corona pandemie beginnen mensen zo snel in paniek en woede te reageren, dat het hele rationele stadium van onderzoek naar de feiten, hoor en wederhoor gewoon maar wordt overgeslagen. Direct je lizard brein inschakelen. 

Inholland racisme

 Uk take a knee

 

white guilt yoke

Maar je mag niet zomaar als blanke deelnemen aan de Black Lives Matter demonstraties. De organisatoren in Melbourne gaven aan dat witten geen selfies mochten maken en dat 'als een zwart persoon zegt dat je iets moet doen, je dat gelijk moet uitvoeren zonder vragen te stellen'.

Vrijspreker: Wat als ze zeggen dat er katoen geplukt moet worden?

Opperdienaar: Doen, het is net als met centrale banken, je mag best vanwege lage inflatie in het verleden doorschieten naar de andere kant.

Een Reddit oprichter geeft zijn raad van bestuur positie op en vraagt vervangen te worden door iemand met een donkere huidskleur.

reddit BLM

Verder is het zo dat 'Silence is Violence' de laatste interpretatie is van het Non Agressie Principe, dus als je je mond houdt ben je een agressor, vandaar ook dat icoon van de underdog Meghan Markle even herhaalt dat 'niets zeggen fout zou zijn'. Je kunt beter onzin verkopen dan niets zeggen.

Vrijspreker: Corona lijkt bijna verdwenen te zijn uit het gedachtegoed.

Opperdienaar: Nog niet helemaal, maar grote demonstraties zijn opeens weer mogelijk, alhoewel sommigen nog wat over inconsistenties brommen. Kennelijk zijn er gezondheidsexperts die kunnen aantonen dat je niet naar buiten moet gaan, tenzij voor demonstraties, maar dan niet alle demonstraties. Het hangt van het doel van de demonstratie af hoe erg het virus zich verplaatst.

confusing orders

De hele situatie doet denken aan het machtsvertoon uit '1984' waarbij de onderdaan met een vingerknip van de heerser opeens een andere vijand moet hebben die hij haat en een andere bondgenoot. Greta Thunderer geeft dit nog het mooist weer. Eerst riep ze 'schande, schande' naar mensen vanwege klimaatverandering, toen kwam de pandemie en kwam ze bij CNN bij een panel van experts over Corona en de eerste verklaringen van haar over racisme in de VS zijn nu ook al weer binnen. Terwijl in Zweden de solidariteit niet van de lucht is. Ze gaat mee als een windvaan. 

Ik verwacht zelf dat Greta haar hoofd gaat kaalscheren voor BLM. 

Vrijspreker: Waar zullen we morgen weer over in paniek zijn? Wie het weet mag het zeggen in de commentaar sectie.

Opperdienaar: Alle verhaallijnen vechten voor de koppositie. Het is net een paardenrace. Opeens komt team klimaatverandering weer met een expert die beweert dat er te weinig aandacht is voor ziektes die door klimaatverandering komen. Straks natuurlijk racisme door klimaatverandering en pandemieën die door racisme komen of klimaatverandering door racisme. Het is een spannende race. 

Comments:

Doneer4