1 bit brein

Vrijspreker: Wat verstaat U onder het 1 bit brein?

Opperdienaar: Onderdanen verdelen alle informatie die ze binnen krijgen in goed of slecht. 1 bit is de meest elementaire vorm van informatie en tegelijkertijd de belangrijkste. 1 of 0, ja of nee. Dit is zo bedacht door Shannon in zijn informatietheorie uit 1948 die ook afleidt hoeveel informatie er maximaal over een kanaal met ruis verstuurd kan worden.

Vrijspreker: Je krijgt wel eens de indruk dat politici dingen kunnen zeggen met een nog lagere informatie inhoud dan ja of nee.

Opperdienaar: Dat lijkt misschien zo, maar minder dan 1 bit bestaat niet. Als ze veel mitsen en maren geven, geldt dat als meer informatie, zeg maar zoals 0.23638 meer bits nodig heeft dan 0 en 1. Nuancering noemen ze dat zelf vaak. Anderen noemen het vaak onduidelijk, huichelachtig, jezelf indekken of tegenstrijdig. 

Die eerste keuze om een observatie een 1 of 0 te geven, is uitermate belangrijk. Dat weet iedereen die de uitspraak kent: "Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken". Als de onderdaan iets eenmaal als goed ziet, interpreteert hij alle acties van dat iets op een later tijdstip ook allereerst als iets goeds. Iets wat hij als een bedreiging ziet bij de eerste indruk, zal ook in het vervolg als slecht geïnterpreteerd worden. Of hij zal heel veel moeite doen om het zo te interpreteren.

Daarom is het ook belangrijk om de onderdaan al heel jong het idee te geven dat zijn heersers er zijn om hem te beschermen en te helpen. Wetenschap is iets anders wat hem wordt ingepeperd als iets goeds. Dat is natuurlijk ook zo, aangezien een methode om correcte theorieën  te vinden over de realiteit, enorm belangrijk is.

Wetenschap is echter over de laatste tientallen jaren overgegaan van methode om waarheid te vinden naar een religie met persoonlijkheidscultus kenmerken. Je moet geen wetenschap bedrijven, maar wetenschappers geloven. Met bid ipv naar Mekka, naar Harvard. Als er dan compleet onzinnige maatregelen uit de politiek komen gerechtvaardigd met de wetenschap, dan zie je het cult lid in verwarring raken en zelfs boos worden.

mondkapjes

zeuren over tegenstrijdigheden

Een psychotherapeut Hugh Willbourn merkte ook op dat de Corona 'lock down' fanaten zich als cult leden gedragen. Dat moet ook wel, je kunt alleen rationeel blijven zolang alles consistent is. Met dwang inconsistenties opleggen, leidt tot een breinvervorming die ook dwang aan de uitgang van het brein geeft.

Je ziet dan ook draconische maatregelen om de geschiedenis aan te passen. Standbeelden worden gevandaliseerd, media gecensureerd, boeken verwijderd, oude films zoals Gone with the wind met de eerste zwarte actrice die een Oscar won, worden verwijderd. Zelfs humor werd verwijderd. Om Orwell nog maar eens aan te halen: Wie het heden controleert, controleert het verleden, wie het verleden controleert, controleert de toekomst. Wie het eerste bit controleert, controleert de toekomst, zou je ook kunnen zeggen.

liberty tyranny forget determinism

Daarom hoor je laatst ook Volkskrant hoofdredacteur Pieter Klok in een interview zeggen over de Corona berichtgeving: Het volk hoeft hier geen mening over te hebben en de wetenschap, journalistiek en overheid moeten 1 lijn trekken, alternatieve meningen hoeven niet in onze krant, de mening van het instituut is voldoende.

Hierbij wordt 'instituut' met grote verering uitgesproken. Wie kan het instituut nu in twijfel trekken, waar mensen 24 uur per dag onderzoek doen? Die harmonie is natuurlijk nodig om te zorgen dat dat eerste bit goed hard aankomt bij de onderdaan. Als die eenmaal zit, volgt de rest vanzelf vanwege zijn bias in de interpretatie van de volgende bits informatie die bij hem binnen komen.

Vrijspreker: Zie je het 1 bit brein nog op andere plaatsen?

Opperdienaar: Ik vind het zelf het duidelijkst bij wat wel het 'Trump Derangement Syndroom' genoemd wordt. Sommige mensen gooien alles wat van Trump komt direct in het vakje slecht. Ze zijn daarmee enorm gemakkelijk te manipuleren. Trump vindt plunderen slecht? Dan moet het wel goed zijn. De NOS past ook bij Trumpberichten het verleden aan, want bij geschiedsvervalsing kunnen die niet achterblijven. Maar dat hele medicijnen verboden worden omdat ze door Trump zijn aangeraden, is toch wel heel triest. In Nederland! Natuurlijk speelt ook mee dat het goedkoop is en dat er nieuwe dure medicijnen verkocht moeten worden. Ondertussen geven de mensen die beweren je te beschermen van kwakzalvers wel 1 miljard euros van hun onderdanen uit om een vaccin te kopen wat nog niet eens bestaat, laat staan getest is.

Het levert ook wel leuke situaties op. Youtube CEO Susan Wojcicki beweerde alle informatie van Youtube af te gooien die niet in lijn was met de WHO. Wat nu te doen nu de op handen gedragen deep state doctor Fauci zei dat de WHO er naast zat? Gaan ze die ook censureren? Moeilijke tijden voor de Uber menschen. Wat gaat Pieter Klok de onderdaan voorschotelen? Het eerste bit is belangrijk. De instituten weten het beter. Het ministry of Truth. 

 

 

Comments:

Doneer2