Van ondernemer naar liefdadigheid

Vrijspreker: U verbaast zich er over dat zo veel miljardairs die geweldige industriële vooruitgang brachten, zich als dramatisch slechte philantropen ontpopten.

Opperdienaar: Ja, het is geen toeval meer, John D. Rockefeller (olie) Bill Gates (Software) Andrew Carnegie (staal), iedereen die de wereld verrijkte met waarde verhogende producten, stapte daarna in vernietigende 'liefdadigheid/wereld verbetering'.

Onlangs luisterde ik nog naar een Podcast interview met miljardair filantroop Robert Friedland. Hij had alle 'gutmensch' onzin ook 'hook line and sinker' geslikt. Hij ging de groenste kopermijn ter wereld ontwikkelen, die CO2 neutraal was en in Congo had hij ook een mijn die dan zo gemechaniseerd was dat hij geen 'arbeid meer hoefde uit te buiten' (uitbuiten=mensen die vrijwillig hun arbeid ruilen om hun gezin te onderhouden). Natuurlijk was hij ook helemaal ESG en gooide hij blockchain er ook nog bij om de herkomst van alle onderdelen van een product te kunnen achterhalen. 

Wat er gebeurt, is dat die mensen continu een schuldgevoel wordt aangepraat, waarbij hun bijdrage afgeschilderd wordt als uitbuiting. Ze worden letterlijk 'Robber Barons' genoemd. Misschien dat ze daarom aan het eind van hun leven het omgekeerde doen van wat ze aan het begin deden. Eindelijk schouderklopjes van links omdat ze toxische ideeën verspreiden en waarde vernietigen.

Had gewoon olie, staal of software blijven produceren denk je dan. 

id2020 gates rockefeller

Het lijkt soms wel of kapitalisme alles weet te verkopen behalve zichzelf. Socialisme verkoopt alleen zichzelf, maar niets anders.

De Rockefeller Foundation en de Ford foundation financierden verschillende elementen van de feministische beweging en van de 'gender studies' vanaf de jaren 60. De RF gaf grote donaties aan de feministische pers en de FF gaf geld om social justice punten in het onderwijs curriculum te krijgen. Dit wordt allemaal besproken en toegegeven in het boek Funding The Future: Philanthropy's Influence On America's Higher Education' door Alison R. Bernstein's, de vice president Education bij de FF en voormalig assistent dekaan bij Princeton. Black Lives Matter was initieel ook gefinancierd door de Ford Foundation en George Soros en zijn Open Society Foundation. Toxische personen komen natuurlijk ook als een magneet af op een grote pot geld voor goede doelen. Bij investeerders moet je niet aankloppen met ideeën die waarde vernietigen, dan moet je bij met schuldgevoel overladen miljardairs zijn.

Voor meer informatie over wat Bill Gates uitvreet, verwijs ik graag door naar de uitstekende documentaire van James Corbett. Wie deze documentaire niet gezien heeft, hoeft niet met gecherrypickte critici van Bill Gates aan te komen.

philantropy

Hoewel het bovenste stuk niet klopt (Bill Gates heeft niet de optie om zijn aandeel Microsoft te ruilen voor een einde aan honger, armoede en bodemvervuiling), geeft het onderste stuk wel een aantal te verifieren plannen aan (die toxische vakanties zijn een spelfout).Vooral het blokkeren van de zon om global warming tegen te gaan, doet denken aan de Four pests campaign van Mao die om honger tegen te gaan de vogels liet doden die de rijst zouden opeten, waarna een enorme muggenplaag ontstond. Net zo iets als Stalin die de boeren van Oekraine de schuld gaf van het mislukte communistische landbouw programma.

Deze miljardair is er ook trots op dat hij zijn vermogen tot 0 heeft gereduceerd voor zijn dood. Eindelijk een schouder klopje. Maar voor de bestrijding van armoede had hij beter kunnen blijven investeren en ondernemen in plaats van doneren.

Vrijspreker: Succesvolle ondernemers hebben vaak niet in de gaten hoe ze door politici in de luren gelegd worden.

Opperdienaar: En daar zijn wij maar wat blij mee.

 

Comments:

Doneer2