Pandemocratie

Vrijspreker: Heersers, onderdanen en vrijheidsstrijders proberen in te schatten hoe de pandemie hun kansen verandert. Wat denkt U? 

Opperdienaar: De onderdaan schreeuwt om meer macht voor de heersers, zoals altijd. Zijn verhaal verandert niet echt, alleen het excuus voor die machtsoverdracht verandert. De vrijheidsstrijder begint denk ik langzamerhand in te zien dat hij weer bij de neus genomen wordt. Net als bij de Irak oorlog en de Afghanistan bezetting veranderen de redenen voor deze enorme machtsgreep steeds en dan ruikt hij onraad.

https://twitter.com/BobMurphyEcon/status/1254521350288531457

Maar de heersers, dat is waar het meest interessante proces plaats vindt. Zoals altijd eigenlijk. Ooit was de heerser de baas omdat hij door God was aangesteld. Maar God verdween en opeens handelde diezelfde heerser nu in de naam van het algemeen belang, 'berekend' door 'wetenschappers'. In de politiek voeren verschillende partijen verschillende argumenten aan om de scepter te mogen zwaaien. Aan de linker kant was dit traditioneel de uitgebuite arbeider die beschermd zou gaan worden door de heerser. Daarvoor moesten gewichtige intellectuelen eerst aan de arbeider uitleggen dat hij uitgebuit werd via de 'labor theory of value'.

labor theory of value mental illness

Toen de arbeider langzamerhand van het toneel verdween doordat deze onder het kapitalisme eigenlijk steeds rijker werd en onder communisme steeds armer en spullen uit Azië geïmporteerd werden, moest de linksmensch naar een andere reden op zoek om met de scepter te zwaaien. Wanhopig werd naar nieuwe onderdrukte groepen gezocht; moslims, transgenders, homos, vrouwen en mensen met allerlei huidskleuren behalve een witte. Het probleem daarmee was altijd dat deze vaak een hekel aan elkaar hadden, zodat er geen vuist mee te maken viel. Zelfs de LGBTQ gemeenschap is niet echt een gemeenschap waarbij de neuzen 1 kant op wijzen. Extreme moslims gooien homo's van een flatgebouw of onthoofden ze, vrouwen hebben nauwelijks rechten in Saoedie Arabië. Het gaat gewoon niet samen. Je zag de paniek al uitbreken toen iemand er een bommetje in gooide getiteld: "Islam is right about women".

Vrijspreker: U denkt dus dat geen van die onderdrukte groepen de nieuwe reden voor scepter zwaaien gaan worden?

Opperdienaar: Ik denk het niet. Je ziet het aan verlies van mastodonten Bernie Sanders en Jeremy Corbyn en marginalisering van de PvdA. De ecofascisten geven denk ik het goede voorbeeld. De planeet, moeder aarde als vervanging van het nationalistische moederland en alle onderdrukte minderheden. Die planeet wordt gepijnigd door al onze activiteiten en is er net zo erg aan toe als alle arbeiders, LGBTQ, moslims, en niet witten bij elkaar. En je kunt er de handen voor op elkaar krijgen en de witmensch schuldbewust naar zijn privilege starend.

Dus ecofascisme stond in de startblokken om uitgebuit te worden, toen de pandemie toesloeg. Dat was eigenlijk nog mooier. Het is ook grensoverschrijdend, dus vereist een wereldregering om te bestrijden, maar daarin verschilt het niet van ecofascisme. Voordelen van de pandemie zijn denk ik dat het mogelijk wordt iedereen in zijn huis op te sluiten, gesteund door een leger hysterische gekken die doodsangsten uitstaan. Hier een schoolvoorbeeld (onderwijzeres).

(Verlinken van de ongehoorzame onderdaan gebeurt ook in Nederland.) Dat is handig als je protesten de kop in wil drukken. In Frankrijk is de noodtoestand met 2 maanden verlengd. De pandemocratie maakt dichte grenzen ook mogelijk, dus de nationaal socialisten zijn ook tevreden. Je ziet het ook aan Greta die gelijk door had dat ze over moest springen van de global warming naar pandemie trein.

Daarnaast wordt ook ongemerkt een soort basisinkomen ingevoerd. Iedereen is blij dat hij thuis zit met een staatsvergoeding. Lekker Netflix kijken. Sommige ondernemers waren verbaasd dat hun werknemers niet eens meer aan de slag wilden. AOC meldde al: "Zie je wel dat het een onzin argument was dat het geld voor mijn Green New Deal er niet was?" Er is een pandemie en het regent geld uit de hemel en niemand gebruikt meer een vliegtuig. Dit bewijst maar weer eens dat al dat geld gebrek onzin is. De overheid kan iedereen geven wat deze nodig heeft zonder nadelige gevolgen anders dan dat de aandelenmarkten wat omlaag gaan.

Als klap op de vuurpijl spreekt de pandemocratie denk ik veel meer aan in de derde wereld dan het ecofascisme. Daar zullen ze iets gehad hebben van:"Jaja, nu het onze beurt is mogen we opeens geen welvaart meer. Heel jullie welvaart is gebouwd op productiviteit uit fossiele energie en nu mag dat opeens niet meer". Maar magere Hein, daar krijg je ze wel mee in het gareel in de derde wereld.

Vrijspreker: Dus U denkt dat heersers hun protection racket van oude groepen wat naar de achtergrond verplaatsen en dat nu de pandemocratie het gaat winnen in samenwerking met de ecofascisten? 

Opperdienaar: Dat lijkt me wel de beste weg, wat wil je als heerser nog meer? Je krijgt de noodtoestand in de schoot geworpen, iedereen is afhankelijk van jouw geldpers, de prijzen blijven op peil omdat de omloopsnelheid van geld een duik neemt, Je nationaliseert de economie voor een prikkie, vluchten kan niet meer.

 never forget corona take control life

 

Comments:

Doneer3