Corona dodelijk voor je vrijheid

Vrijspreker: 'Never let a crisis go to waste'. Hoe geldt dit voor de Corona epidemie?

Opperdienaar: Deze crisis biedt vele mogelijkheden om de overheidsmacht uit te voeren. Het eerste wat ik hier vaak herhaald hoorde was dat een land als China vanwege de dictatoriale eigenschappen, beter in staat is om een pandemie het hoofd te bieden. Omdat alle onderdanen zo gehoorzaam bevelen opvolgen van hun heersers. Tegelijkertijd werd er dan bijgezegd dat een democratie veel kwetsbaarder is, omdat de overheid er minder macht heeft. Dit had ik al eerder gehoord in verband met de economie. Zo beweerde Laura Southern, the alt-right activiste ooit dat we in het westen nooit economisch tegen China op konden vanwege hun centraal geleide economie.

Vrijspreker: Dit terwijl bewezen is dat centraal geleide economieën slechter presteren omdat ze waardevolle informatie vernietigen in de hoofden van nu slechts gehoorzame robots.

Opperdienaar: Ja libertariërs beweren dan dat het economische succes van China meer te danken is aan de toegenomen economische vrijheid in vrijhandelszones. Maar we weten natuurlijk dat het allemaal kwam omdat Deng XiaoPing de onderdanen vertelde dat rijk zijn glorieus is. Toen wisten alle onderdanen hun nieuwe opdracht en begonnen rijk te worden. 

China geeft vaker de toon aan. Zo besloten ze contant geld uit de roulatie te halen omdat dit het virus verspreidt. Nu zijn onderdanen dus helemaal overgeleverd aan of de overheid ze toestaat aan het economisch verkeer deel te nemen. De wereld gezondheidsorganisatie kwam ook gelijk met het idee om cashloos te gaan vanwege het virus.

Verder zie je ook steeds foto's van mensen met een koortspistool tegen hun hoofd. Dat doet een beetje aan die oefeningen denken die Jim Jones in Jonestown deed in aanloop van de collectieve zelfmoord. Conditioneren zeg maar. Ik bedoel dit soort foto's.

Corona gun

school prison travel

child porn body scanner

Na 11 september moeten we om te vliegen al eerst met onze handen omhoog door een op een douche lijkende naaktscanner gaan en nu dit. In noord Italië worden 16 miljoen mensen opgesloten vanwege het virus compleet met check points met militairen.

Vrijspreker: Zijn er nog andere zaken?

Opperdienaar: De gebruikelijke punten: Vanwege de run op mondkapjes komen ze bij de verkeerde mensen terecht. Dus er moet wel ingegrepen worden in die vrije markt, anders zijn er slechts een paar mensen die eindigen met alle mondkapjes en zit de grote massa zonder. Want dat is hoe je winst maakt. Je koopt alles op tegen steeds hogere prijzen en dan verkoop je het allemaal op de top, zonder dat het effect heeft op de prijs. 

Vrijspreker: Libertariërs beargumenteren dat het goed is dat mensen voorraden aanleggen van mogelijk schaarse goederen. Dit zorgt er voor dat er een motivatie is om die spullen naar rampgebieden toe te brengen. Zonder dat prijs signaal, komen ze niet. Het nuttig effect van woekerwinsten.

Opperdienaar: Het is natuurlijk niet voor niets dat Ebay besloten heeft om de handel in mondkapjes op Ebay te staken. Dit zodat ze bij de juiste mensen blijven.

Vrijspreker: Dus nu hebben groot mondkapjes bezitters geen mogelijkheid meer om hun voorraden te lozen?

Opperdienaar: Zolang er maar geen winst gemaakt wordt, gaat alles goed. Winst is de bron van alle kwaad.

Vrijspreker: Reason dacht al dat ook al dat het virus dodelijk voor je vrijheden wordt, dus deze crisis zal ook wel niet ongebruikt blijven.

  

Comments: