Vooruit trollen

Vrijspreker: De tegenstanders van vrijheid houden er tegenstrijdige ideeën op na. Dat lijkt voor hen geen probleem.

Opperdienaar: Inderdaad en libertariërs blijven maar denken dat ze verder komen door op die tegenstrijdigheden te wijzen. Onderdanen zoeken de weg van de minste emotionele weerstand. Als vissen in een school zwemmen ze de kant van de school op. Zelfs als dat richting een groot visnet gaat. Het principe van in een school zwemmen is simpel: Zo min mogelijk mensen voor het hoofd stoten, altijd 10 centimeter emotionele afstand houden tot andere vissen. Schreeuwt er ergens een meisje moord en brand over het klimaat? Geef haar haar zin, degenen die benadeeld worden maken immers minder emotionele ophef. De schreeuwer drijft de school onderdanen. De goede schoolvis vermijdt het ten alle tijden iemand voor het hoofd te stoten. Zo zie je de onderdaan emotionele afstand houden tot alles wat zich 'offended' en onderdrukt voelt.

Vrijspreker: Wat levert nog het meeste problemen op in de hoofden van de onderdanen?

Opperdienaar: Sommige trol acties zie je wel inslaan. Deze vond ik wel mooi. Iemand plakte verschillende papiertjes op met de tekst:

"Islam is right about women" 

Dat is een moeilijke voor de emotionele schoolvis. Klem tussen verschillende onderdrukte groepen. De cognitieve dissonantie en verwarring is prachtig om te zien. Men weet alleen te stotteren dat het 'offending' is. Maar waarom kunnen ze niet zeggen, omdat dat ook 'offending' zou zijn.

Vrijspreker: Is er nog wat anders dat werkt?

Opperdienaar: Laat ze in het rond rennen. 4chan had de linkse kerk ooit wijsgemaakt dat het 'ok' signaal een teken van racisme is. Dat is nu officieel aanvaard. Je kunt irrationele mensen van alles wijsmaken als het maar in hun irrationele gedachtengang past. Het is gemakkelijker ze naar een nog irrationeler standpunt te drijven dan naar een rationeler standpunt. Als libertariërs ook de weg van de minste weerstand kiezen, dan is dat de weg. Drijf ze in onmogelijke posities.

Greta Thunberg third world kids

 

 

 

 

Comments:

Doneer4