De flexibiliteit van Guy Verhofstadt

Vrijspreker: Mensen die graag aan de macht willen komen, zijn heel flexibel. Waarom?

Opperdienaar: Flexibel zijn ze zeker en je moet je niet inbeelden dat je er gemakkelijk doorheen kunt prikken. Mensen die de macht willen zullen iedereen naar de mond praten om omhoog te klimmen. Neem Guy Verhofstadt, die kreeg ooit van prijs van het Libertarisch Centrum voor zijn pro vrijheid houding. Hier klinkt hij ongeveer als Hitler. Ein Volk, ein Reich, Ein fuhrer, meer macht naar de top

Vrijspreker: Wat is de echte Guy Verhofstadt? 

Opperdienaar: Ik denk dat we nu wel kunnen stellen dat de Guy die een vrijheidsprijs kreeg, een bedrieger was. 

Vrijspreker: Waar valt het mee te vergelijken? 

Opperdienaar: Macht is te vergelijken met drugs voor een drugsverslaafde, met een fles whiskey voor een alcoholist, met kleine kinderen voor een pedofiel. De machtsverslaafde zal alles doen, alles zeggen en alles beloven om aan de macht te komen en te blijven. 

Gratis gezondheidszorg, 1000 euro per maand, veiligheid, gesloten grenzen, open grenzen, deregulering, regulering, je kunt het zo gek niet verzinnen. Kennelijk is het ook Guy weer gelukt om ons voor de gek te houden. Net zoals het Alan Greenspan lukt om Ayn Rand voor de gek te houden. Ik denk zelfs dat de machtsverslaafde het proces dat hij volgt zelf niet eens goed begrijpt. Waarschijnlijk heeft hij zijn hele leven voorbeeld gedrag gezien van mensen die zich zo gedragen. Hij heeft het niet uit een boek gehaald en uit zijn hoofd geleerd. Hij zag waarschijnlijk zijn ouders zo met hun omgeving omgaan: zeg alles wat nodig is om de ander naar je hand te zetten. Het maakt niet uit of je het meent. Alleen het resultaat telt.

Dat zag ik laatst ook met Nicholas Sarwark, de voorzitter van de Libertarian National Committee in de VS. Calculerend bedacht hij wat hij moest zeggen om de meeste stemmen te krijgen. Bij politiek gaat het immers om winnen. Het ging de machtsverslaafde uiteindelijk toch maar om een opstapje naar meer macht. Even wat gepassioneerde mensen gebruikt die vrijheid willen, om op een positie van macht te komen. Die gemarginaliseerde libertariërs zijn dolblij met elke aandacht en een klein schouderklopje is genoeg om hun steun te krijgen.

 

 

 

Comments: