Vechten voor het slachtofferschap

Vrijspreker: U ziet onderdanen die vechten om het grootste slachtoffer te zijn in wat wel de 'victim olympics' genoemd wordt. Hoe verwacht U dat dit zich uitspeelt?
Opperdienaar: Deze trend in de samenleving, lijkt me 1 van de gevaarlijkste omkeringen in de category "oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht' . Natuurlijk, bomen kappen om als biomassa te verbranden om de natuur te redden, is ook niet goed. Maar dat valt in het niet bij de gevolgen van de race naar de bodem van wie het meest onderdrukt is. Als iedereen coquetteert met zijn positie aan de onderkant van de samenleving, geeft dat echt zulke verkeerde signalen af aan de volgende generatie. Natuurlijk lijkt het alsof de overheid succes bestraft en belast en mislukking subsidieert en een bailout geeft. Maar als onderdanen hun hele identiteit daarop baseren, kan de onvermijdelijke realiteit hard aankomen.
 
James Randi schreef over mensen die vechten voor het recht onderdrukt te worden:
"Er bestaat in de samenleving een speciale groep mensen die ik altijd Gelovers genoemd heb. Deze mensen accepteren een bepaalde filosofie, theorie, idee of begrip en klampen zich vast aan dat geloof ongeacht wat voor bewijs, het voor ieder ander, in twijfel zou trekken. Het zijn degenen die fanatiekelingen en frauduleuze types van alle leeftijden aanmoedigen en steunen. Geen enkel bewijs, hoe sterk ook, zal ze tot verlichting brengen. Het zijn de schapen die er om smeken om geschoren en geslacht te worden en die dapper strijden om hun recht te behouden om geslachtofferd te worden."
 
Vrijspreker: Maar als de Heerser de regels zo instelt dat je kapot belast/gereguleerd/beboet wordt bij succes en gesubsidieerd bij falen, waarom niet voor de onderkant van de sociale ladder gaan?
 
Opperdienaar: Ten eerste subsidiëren wij ook de onderkant van de samenleving kapot door ze totaal afhankelijk te maken van hun slachtofferrol. Zolang we kunnen poverty pimpen, is het goed verdienen. Maar dat werkt alleen zolang je armen kunt bungelen voor de ogen van de overgebleven middenklasse. Als Heersers maken wij mensen niet hulpeloos en afhankelijk voor de lol. Ten tweede worden mensen er moe van, afgezien van het feit dat er steeds minder middenklasse over blijft. Als je jezelf maar genoeg opwerpt als de redder van de mensheid, haalt de onderdaan op een gegeven moment zijn schouders op. Zeker als zijn maag leeg is en hij zich de hele dag door jouw bureacratische rompslomp heen moet vechten om bij zijn klant te komen.
camus welfare humanity tyrants 
Vrijspreker: Wat gaat de Heerser dan doen?
Opperdienaar: Misschien is het je wel eens opgevallen, dat wij zonder blikken of blozen ons standpunt 180 graden draaien als dat zo uitkomt. Zoals in '1984' mooi uitgebeeld, slikt de onderdaan dat. Het is je misschien ook wel opgevallen dat wij in werkelijkheid het verschil tussen arm en rijk vergroten ipv verkleinen. We hebben niet echt een affiniteit met de onderkant van de samenleving. In het verleden hebben we ook de hele onderklasse onder de bus gegooid. We hebben ze nodig om aan de macht te komen, maar daarna zijn ze een last. Napoleon stuurde de onderkant als voetsoldaat naar een Russische zekere dood, Hitler deed het 2 keer. Niet alleen liet hij de bruinhemden uitmoorden toen hij ze niet meer nodig had, tijdens de nacht van de lange messen, maar hij stuurde de troepen naar een zekere dood in Rusland. Uiteindelijk gaf hij zelfs het Nero bevel aan het einde van de oorlog om de hele Duitse bevolking uit te moorden, omdat übermenschen geen oorlog verliezen en dus maar dood moeten. Gelukkig werd die order niet opgevolgd.
 
Vrijspreker: Dus al die mensen die nu te koop lopen met hun status als onderdrukte, moeten goed over hun schouders kijken.
Opperdienaar: Ja, dat lijkt me wel. Vandaag hosanna, morgen kruisig hem. Als hun nut om ze voor de ogen van de middenklasse te bungelen uitgediend is, omdat deze middenklasse teveel gekrompen is, dan worden ze waarschijnlijk gedumpt. Dit geldt ook voor de straat vechtende bruinhemden van vandaag.
Die middenklasse gaat krimpen zolang je ze met schuld en boete blijft belasten, de onderklasse blijft groeien, dus het is een gegeven dat je eindigt met een hele grote 'schuld' bankschroef die een hele kleine 'boete' sinaasappel probeert uit te persen. Op dat moment gooien de Heersers de bankschroef bij het oud vuil en proberen overnieuw te beginnen.
victim olympics
 

Comments: