Baltimore bevrijd

Vrijspreker: U ziet een gevaar voor de overheid, misschien een kans voor vrijheid?

Opperdienaar: Hackers nemen steeds vaker de computerbestanden van overheden in gijzeling en eisen los geld, zodat de overheid weer controle krijgt over haar onderdanen. Lake city Florida betaalde $600.000 aan crypto om hun gegevens terug te krijgen en ontsloeg daarna de IT medewerker die hun systemen had moeten beveiligen. Hackers gebruikten ook al NSA code om heel de gemeente Baltimore plat te leggen.

Dit artikel beweert dat de losgeld bedragen aan steden voor de controle over de data van hun onderdanen stijgen. Het doet denken aan Nederland tijdens de bezetting toen verzetsstrijders ook gemeentelijke administratiekantoren in de brand staken om te voorkomen dat de Nazis de joden konden vinden. Zonder gegevens over de onderdanen, zijn deze niet goed uit te buiten. Alle rijken hadden altijd enorme bergen bureaucraten in dienst. Kennis is macht.

Vrijspreker: Zou dat een serieus probleem kunnen zijn voor heersers?

Opperdienaar: Het wordt denk ik een wapenwedloop tussen beveiligers en aanvallers. Maar ik denk dat die verloren gaat worden door de overheid. Hackers weten dat overheden diepe zakken hebben en toch wel betalen, wat er ook gevraagd wordt. Waarschijnlijk zijn de IT systemen van de overheden ook de grootste bende en dus het gemakkelijkst te hacken.

 

 

 

 

Comments: