Groepsgeloof en verdamping

Vrijspreker: U valt op dat sommige groepen steeds fanatieker worden en minder afwijkende meningen accepteren.

Opperdienaar: Ja, het was al duidelijk nadat iedereen maar lukraak racist, fascist of nazi genoemd werd. Vroeger was het nog neo-nazi en crypto-fascist, maar  dat soort beleefdheden zijn inmiddels gedropt. Niet alleen wordt de groep hysterische twitteraars die mensen op de knieën krijgen steeds kleiner, hun groep demonen wordt steeds groter. Het is een bekend verschijnsel. Ook bij Ayn Rand werd de 'ingroup' steeds kleiner en de 'out group' steeds groter. Dit verschijnsel wordt ook wel de verdampende afkoeling van groepsgeloof genoemd. De enigszins gematigde groepsleden worden op een gegeven moment uitgestoten. Dit omdat strijd en conflict het doel is. Zoals Saul D Alynski al aangaf in Rules for Radicals: Het gaat niet om een beleidsdoel verwezenlijken. Strijd is het doel. De maatschappij moet niet alleen gezuiverd worden van onreine individuen, ook de eigen groep moet blijvend gezuiverd worden. De ideeën worden steed radicaler, de fanaticiteit tegen afvalligen steeds groter. Het natuurkundige equivalent van het Bose Einstein condensaat.  

Vrijspreker: Waarom worden die ideeën radicaler?

Opperdienaar: De radicalere ideeën zijn een test om te kijken wie de leider is en wie de volgers. Iedereen die niet gelooft dat er 63 verschillende geslachten zijn, of zelfs maar even twijfelt, is de sjaak. De ultieme test wie leidt en wie volgt. Neem bijvoorbeeld Megan Murphy, auteur van de feminist current. Het ene moment aan het voorfront van de strijd voor de vrouw. Maar dan komt er een nieuwe golf feminisme, waarbij mannen zichzelf als vrouw kunnen identificeren. Verkrachters identificeren zich als vrouw en worden overgeplaatst naar de vrouwen gevangenis. Blijf van mijn lijf huizen zijn niet meer veilig. Vrouwelijke sporters krijgen concurrentie van mannen die zich even vrouw voelen. Megan Murphy vindt dit geen goed idee. En toen was ze van Twitter gegooid en werden haar boeken opeens geweigerd door haar uitgever. Exit Megan Murphy.

Alle andersdenkenden afvalligen worden er uit getorpedeerd. Wat overblijft is steeds gekker. Dit implodeert gegarandeerd. Zelfzuiverende implosie.

De lesbische tennister Martina Navratilova werd ook aangevallen. Banken gooien ook al klanten eruit die niet binnen de steeds kleinere bandbreedte van ideeën

vallen. Laatst werd Chelsea Clinton ook al verantwoordelijk gehouden voor de aanslag in Christ church in Nieuw Zeeland. 

Zelfs het Southern Poverty Law center implodeert. De president en legal director namen ontslag vanwege een lawine aan beschuldigingen van seksuele intimidatie, racisme en discriminatie op gebied van geslacht. Deze club werd door bijna alle sociale en nieuws media als feiten checker gebruikt. Ze hebben een kapitaal van 400 miljoen, verkregen door liberals uit te melken die het idee hadden dat SPLC dapper vocht voor 'social justice' in het hart van het achterlijke zuiden. Een medewerker omschreef de werkwijze al volgt:

Moser adds there is an inescapable sense of “guilt” that comes with thinking about “the legions of donors who believed that their money was being used, faithfully and well, to do the Lord’s work in the heart of Dixie. We were part of the con, and we knew it.”

Who knew you could make the big bucks simply by lumping Ayaan Hirsi Ali and Ben Carson with actual, honest-to-God neo-Nazis? -Washington Examiner

 

Comments:

Doneer3