File-sofie

fileVrijspreker: U denkt erover om een file belasting in te voeren. Wat is daarvan precies de reden?

Opperdienaar: Allereerst is de reden natuurlijk dat de overheid nog meer geld en macht nodig heeft en nog groter moet groeien om de economie op de been te helpen. Bij economie refereer ik aan de overgebleven belastingslaven die nog niet door de overheid zijn geassimileerd.

Vrijspreker: Is dat de enige reden of heeft u er nog een verklaring bij die refereert aan de ondergang van de wereld, enge terroristen of een belofte van betere diensten, zodat het niet zo overduidelijk diefstal is?

 

 

Opperdienaar:Natuurlijk, waar zie je ons voor aan een stel amateurs? Kijk het zit zo: de aarde wordt steeds warmer, zoals de door ons betaalde wetenschappers die straatveger zouden zijn zonder ons gestolen geld, onomstotelijk hebben aangetoond. Aan die opwarming is de belastingslaaf schuldig. Ja, kijk jezelf maar eens goed aan in die spiegel belastingslaaf, schuldig, schuldig aan je eigen ondergang, het vagevuur van de global warming wacht je. Hoe komt dat? Omdat je in je autootje wil rijden en die verbruikt elke 13km een liter kostbare fossiele brandstof die allemaal boeikasgassen afgeven waardoor je in het vagevuur komt. Maar vreest niet, want de door ons betaalde straatvegers hebben tevens aangegeven dat het nog niet te laat is. Als de belastingslaven nu nog een hoop extra geld aan ons geven, is het probleem nog op te lossen. 

Vrijspreker: En hoe gaat het afstaan van extra geld aan de heersers daar verandering in aanbrengen?

Opperdienaar: De straatvegers zijn dan bereid hun computermodellen aan te passen zodat global warming verdwijnt en het vagevuur tot het verleden behoort. Verdwijnt als sneeuw voor de zon zeg maar, hahaha.

Vrijspreker: Hoe gaat die belasting vorm krijgen?

Opperdienaar: We wilden eerst een soort kilometerheffing doen, maar het is echter zo dat de wegen continue opgebroken zijn zodat duidelijk is dat 

  • -Er meer geld nodig is voor infrastructuur, de wegenbouwers fluisteren ons dat ook al toe
  • -We meer geld kunnen ophalen aan snelheidsovertredingen in 80km zones
  • -Zodat de belastingslaaf weet wie er de baas is in het land als hij machteloos zijn leven zit weg te pissen op 's rijks wegen.

Een kilometerheffing zou betekenen dat we geen cent binnen krijgen als iedereen stil staat. Het geluk wil echter dat een auto rijdend 1 liter per 13km verbruikt, maar stilstaand vrijwel oneindig veel energie verbruikt zonder van zijn plaats te komen. Dat aspect 'veel energie verbruiken zonder dat er iets verandert' sprak mijn staf bijzonder aan en we wilden kijken wat we daar mee konden doen. Toen bedachten we dat we automobilisten moeten belasten voor het in de file staan, omdat ze dan juist veel broeikasgassen per gemaakte kilometer uitstoten. Het belastingcriterium wordt dan ook verbruikte brandstof per gemaakte kilometer. Dat is goed voor het milieu aangezien dit het overbruggen van afstanden met zo weinig mogelijjk brandstof 'subsidieert'. Daarnaast hebben we geen inkomstenderving als het verkeer helemaal vast staat, zoals elke ochtend het geval is.

Vrijspreker: Hoe komen ambtenaren op hun werk in de toekomstige situatie?

Opperdienaar: Heeft u het nog niet gelezen? Die gaan thuiswerken en krijgen toeslag vanwege hun lagere broeikas uitstoot. Politici moeten wel het hele land door reizen om contact te houden met special interest groepen die de belastingslaaf op 1 of andere manier willen ontginnen. Die hebben ons nodig om de boodschap dusdanig te verpakken dat de onderdaan net niet in opstand komt. Zij willen ze ontginnen en bij doen de bemesting (gooien er stront op) en het oogsten. Daarom vliegen politici met helicopters., want de mensen die belangrijk zijn voor dit land, moeten wel mobiel blijven.

 

Comments:

Doneer2a