Wanneer de libertarier erbij halen?

Vrijspreker: Wanneer haalt de elite er een libertariër bij?

Opperdienaar: Dat doe je pas als de situatie totaal uitzichtloos is. Trump is zeker geen libertariër, maar wel iemand die niet uit de standaard linkse elites komt. Die durven we dan aan het roer te laten als er 20 biljoen schuld is en 200 biljoen aan aangegane verplichtingen. Die mag dan even de klappen opvangen. Een libertariër durven we nog niet aan, want dan zou het misschien nog redelijk verlopen en dat moeten we zeker niet hebben. 

Libertariërs houden er van om voor onmogelijke situaties gesteld te worden. Jullie geloven in privaat eigendom? Gelijk even laten zien hoe belachelijk dat is.

Trolley problem property

Vrijspreker: Ja, mensen zullen onnodig sterven vanwege het non agressie principe (NAP). Dan maar weer terug naar een geweldsmonopolie dat ons in oorlogen betrekt die miljoenen levens kosten onder valse voorwendselen.

Opperdienaar:  Ach, dat blijf je toch wel houden

Vrijspreker: Altijd vreemd dat onze principes ontkracht moeten worden met de meest belachelijke hersenspinsels waarbij 5 mensen vastgebonden liggen op een treinrails. Je vraagt je ten eerste altijd af: Hoe is de genoemde situatie überhaupt ontstaan?

Opperdienaar: Wij kiezen het beginpunt altijd zorgvuldig. Conflicten met het midden oosten begonnen op 11 september 2001, je moet vooral niet verder terug gaan in de tijd en oorzaken en gevolgen proberen te traceren. Je moet een keer ophouden en wij doen dat bij voorkeur bij een geweldsdaad van de tegenstander. Geef hier nu eens een oplossing voor: Er is een permanente onderklasse afhankelijk van een organisatie die zwaar in het rood staat. Wat gaan libertariërs daar aan doen.

Vrijspreker: Ach, dat blijf je toch wel houden met een geweldsmonopolie.

Opperdienaar: Wacht even, het 'dat blijf je toch wel houden' argument mag alleen gebruikt worden tegen libertariërs en andere utopisten die met alternatieven komen voor een geweldsmonopolie.

Vrijspreker: Ik zou graag kijken hoe dat enorme tekort ontstaan is en hoe die mensen in een onderklasse vast kwamen te zitten.

Opperdienaar: Ho, niet terug in de tijd gaan. Wij stellen de kaders van het probleem

 

Comments:

Doneer2a