Levensduur empire

Vrijspreker: Is de dood van een empire te timen?

Opperdienaar: Het is denk ik moeilijk, maar de geschiedenis biedt wat aanknopingspunten. Bij het einde van het Romeinse rijk waren er steeds meer oorlogen en een steeds nauwere verstrengeling van fictie en realiteit. Verder is het moreel verrot van binnenuit voordat het valt. De overheid accepteert soms haar eigen geld niet meer voor het betalen van belasting. Een groot deel van de bevolking is afhankelijk van overheids uitkeringen. Bij het einde van de Mongoolse heerschappij over China, waren de heersers sterk verweven met een religieuze sekte en hadden ze wapenbezit voor hun onderdanen niet alleen verboden, maar zelfs bezit van ijzer. Lang geleden heb ik al gekeken naar de overheid als groot organisme waarvan de dood/levensduur voorspeld kan worden ahv Kleiber's wet. Die wet zegt dat kleine dieren een snellere stofwisseling en een kortere levensduur hebben dan grotere dieren. Daar kwam geloof ik uit dat er nog 150 jaar te gaan zijn. Maar vandaag wil ik kijken naar een andere leeftijd, de leeftijd van de heersers.

Regeer leeftijd Sovjet heersers:

  • Brezhnev 58-76 tot dood
  • Andropov 70-72 tot dood
  • Chernenko: 73-74 tot dood
  • Gorbachev: 54-60

De levensverwachting van een manlijke Sovjet onderdaan bij geboorte was 65 jaar ten tijde van de val van de Sovjet Unie. De heersers werden zo'n 8 jaar ouder dan de levensverwachting van de onderdanen (Gorbachev was een beetje een outlier). Vodka maakte een vroegtijdig einde aan het leven van Russen net zo als opiaten nu een vroegtijdig einde maken aan het leven van veel Amerikanen.

Russian male and female life expectancy

 

In de VS is de levensver(w)achting nu al voor het derde jaar op rij aan het dalen. Dit terwijl Joe Biden bekend maakte dat hij bij de volgende verkiezingen (2020) de front runner voor de Democraten is. Hij is nu 76 jaar oud. Trump zou 74 jaar zijn bij deze verkiezingen. Bij de verkiezingen in 2016 wat Trump 70 en Hillary 69 jaar oud.

The estimate of how long a person born in 2017 can expect to live in the United States is 78.6 years, a decrease of 0.1 year from 2016. Voor mannen is het 76. Joe Biden's leeftijd bij de komende verkiezing zit dus al dicht tegen de levensverwachting aan bij mannen. Als hij zou winnen en zijn 4 jaar vol zou maken, zit hij er overheen.

Vrijspreker: Dus we zijn er nog niet als je daar naar kijkt.

Opperdienaar: Ik denk dat de levensverwachting van onderdanen nog verder naar beneden moet en de heersers nog wat ouder moeten zijn inderdaad. Misschien als er opeens een jongere heerser naar voren wordt geschoven zoals Alexandria Ocasio-Cortez, die keihard socialisme voorstaat in de VS. Het is wachten op de Amerikaanse Gorbachev.

Vrijspreker: Hoe komt het dat de heersers aan het einde zo oud zijn?

Opperdienaar: Ik denk dat het steeds meer tijd kost om alle connecties en vaardigheden op te bouwen om aan de top te komen. Wetenschappers hebben ook steeds meer tijd nodig om hun vakgebied onder de knie te krijgen voordat ze iets nieuws kunnen gaan bedenken. De basis is groter geworden. Tegelijkertijd wordt het voor onderdanen steeds moeilijker om zich uit te graven uit de propaganda, voordat ze zelf kunnen gaan nadenken. Wat met dieren gebeurd is, is eigenlijk ook met onderdanen gebeurd. Ze zijn door propaganda, indoctrinatie, onderwijs en sociale druk verworden tot een misvormde vorm van hun voorouders. 

 

product of evolution product of intelligent design eatliver com 30186443

get close to humans wulf

 https://www.facebook.com/185663292218010/videos/291440058172142/

Net als de poedels die door Paris Hilton in een Louis Vuitton tasje worden rondgedragen, zijn de onderdanen hulpeloos gemaakt en onaangepast aan de natuur waar ze in horen te leven. Ze worden als accessoires rondgedragen door heersers totdat die er genoeg van hebben. Bedelend om een uitkering zoals een poedel om een snack bedelt.

 

Comments:

Doneer2