Communiceer een gevoel

Vrijspreker: Laatst hoorde u een praatje over het overtuigen van mensen. Wat was de essentie?

Opperdienaar: De spreekster benadrukte dat je een gevoel moet communiceren naar je publiek. Wat doet Nike met 'Just do it' of L'Oreal met 'Because you are worth it'? Ze hebben het niet over hun product, maar ze communiceren een gevoel en dat is effectiever dan de kwaliteit of prijs van het product benadrukken. Wat is een sportschoen anders dan wat rubber en plastic in elkaar gezet in een sweatshop is Azië? Alsof één sportschoen veel beter is dan een andere. Of één crème beter dan een andere. Om nog maar te zwijgen over het product van McDonalds 'I’m Lovin’ It'.

Vrijspreker: Geldt dit ook voor politici?

Opperdienaar: Het geldt vooral voor politiek en religie. Socialisme is groot geworden door een gevoel van saamhorigheid en solidariteit te benadrukken. Er wordt vooral niet benadrukt wat er in het product zit. Om allemaal gelijk te zijn en kunbaja te zingen rond het kampvuur, moet je alle macht aan een elite geven die dan voor gelijkheid gaat zorgen, omdat machtswellustigen zo erg om gelijkheid geven. Of kijk vooral niet naar wat er historisch bereikt is met deze ideologieën. Dit zorgt ervoor dat onderdanen kennelijk zelfs na 100 miljard doden weer vrolijk met socialisme aan de slag gaan. Een mooi poppetje presenteert socialisme en wordt verkozen. Ze heeft geen geld om naar DC te verhuizen, maar staat klaar om miljoenenbudgetten te tekenen.

Of neem religie. Je vouwt je handen en prevelt je wensenlijst naar een onzichtbare, onaanraakbare, reukloze, onhoorbare almachtige. Dan wacht je op resultaat. Of dat meevalt of tegenvalt maakt niet uit net als bij stemmen: De wegen van God zijn ondoorgrondelijk. Je kanker is een test van je geloof.

De overheid is als een onzichtbaar reukloos giftig gas. Het is koolmonoxide, het vermoordt je zonder dat je het door hebt, Het zet man tegen vrouw op, oud tegen jong, zwart tegen blank, moslim tegen christen. Contradicties maken ook niet meer uit:

Jeff Session Pelosi

Jeff Sessions Warren

Waarheid maakt niet uit. Gewoon tribale gevoelens uitbuiten.

Bij socialisme wordt een positief gevoel over gebracht: gratis dit, gratis dat, garantie hier, extra recht voor tobbers daar. Maar negatieve emoties werken natuurlijk ook heel goed

how would you like this wrapped

Vrijspreker: Wat levert de grootste drama's op? Negatieve gevoelens of positieve gevoelens?

Opperdienaar: Ik denk dat de hele grote bewegingen gedreven worden door positieve gevoelens. Hoop doet leven, zeggen ze wel eens. Maar hoop doodt. Geïnteresseerden kunnen naar The Great Courses cursus : Utopia and Terror in the 20th century luisteren. Maar sommige onderdanen laten zich niet verleiden met mooie praatjes en die kun je vaak wel angst aanjagen met enge vreemde mensen die hen willen vermoorden of die hun kinderen willen indoctrineren.

Vrijspreker: Om je daar tegen te beschermen heb je natuurlijk een een groep mensen nodig die je willen vermoorden en je kinderen willen indoctrineren.

Opperdienaar: Natuurlijk

 

 

Comments: