Alt right

Vrijspreker: Alt-right is slordig gedefinieerd de verzamelnaam voor een nieuwe 'populistisch rechtse' beweging die kritisch is over de multi culturele samenleving, linkse media/academia/politiek, politieke correctheid en sterk de voorkeur geeft aan etnische of op ras gebaseerde gemeenschappen. De libertariër Jeffrey Tucker debatteerde met één van hen. In Nederland zou je Geert Wilders en Thierry Baudet  er toe kunnen rekenen. Wat viel U op in het debat?

Opperdienaar:

Hier allereerst een video van het debat 

Wat ik hier vooral interessant vind, is de lichaamstaal. Naarmate ik ouder word, vind ik het steeds interessanter om de woorden en zinnen te negeren en alleen te letten op lichaamstaal. Interrupties, ongemakkelijk wiebelen, slecht luisteren, verkeerde samenvattingen (so what you are saying is ..)

Tucker voelt zich naar mijn mening extreem ongemakkelijk, hij verlaat op een gegeven moment zelfs het debat formaat (24:26) en gaat direct in discussie. Chase blijft rustig en kalm ondanks interrupties. Hij is het gewend aangevallen en gemisrepresenteerd te worden. Tucker heeft ook moeite te luisteren naar Chase en beplakt hem snel met het label rechts Hegelian en trekt een 200 jarige geschiedenis deken over hem heen, om het op bekend terrein te brengen. Bij 30:08 gaat het goed mis naar mijn beleving. Veel bewegen, 'you cant just dismiss this', terwijl Chase naar mijn mening nog niets 'dismissed' had. De interrupties nemen ook toe (38:18 'I am trying to answer your question'). 

Vrijspreker: Wat geeft die lichaamstaal volgens U aan?

Opperdienaar: Dat Tucker weet dat hij dit gaat verliezen. Niet het debat, maar de hearts and minds. De uiteindelijke uitslag van deze strijd is nu al duidelijk in de angst en wanhoop die de lichaamstaal aangeven. Je kunt argumenteren tot je een ons weegt, maar de oudere gedeeltes van onze hersenen zijn tribaal. Je hoeft alleen maar genoeg te horen 'De andere stam probeert ons te vermoorden en onze vrouwen te verkrachten' en alle hogere hersen gedeeltes worden uitgeschakeld. Dit soort berichten (de vrije val van Zweden) en zeker het onderdrukken ervan, mist zijn effect niet.

Swedish newspaper Expressen recently published a report that out of 32 gang rape cases adjudicated in 2016 and 2017, 42 of the 43 of the rapists were migrants or descendants of migrants; 32 had been born abroad.

Terwijl Tucker in feite het argument maakt, dat ik zelf in het artikel Pendulum maakte bij de bespreking van het boek “The coming of the third Reich”. Linkse ontsporing, geeft een rechtse reactionaire terugslag die met een totalitaire staat de bende compleet maakt. Hij noemt het links Hegeliaans en rechts Hegeliaans.

Tucker sluit af met: "Ik vind veel van de opvattingen die ik hoorde weerzinwekkend, maar ik geloof niet in het beschamen van tegenstanders "(1:08:50)

Vrijspreker: Hoe breed wordt dit verlies?

Opperdienaar: Ik denk dat je het nu al in Europa aan momentum ziet winnen, naarmate de EU verder in het moeras zakt. Denk aan de recente eis van de Italiaanse verkiezingswinnaars om 250 miljard euro aan schuld kwijtgescholden te zien. De verplichte herverdeling van welvaart binnen de EU zorgt dat iedereen elkaar steeds meer gaat haten. Zeker in Oost-Europa is er al een opstand tegen verplichte acceptatie van asielzoekers. Denk aan de EU die de 'nucleaire optie' gebruikte tegen Polen. Het is een teken van wanhoop. De VS is ook al aardig op weg.

Je ziet het ook aan veel libertariërs die flirten met alt-right denkbeelden. Het voelt ook wel eens goed om bij een club te zitten die aan het winnen is. Ook als het uiteindelijk een drama wordt.

 

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp