Doodslaan vliegen

Vrijspreker: De mensen die zich overheid noemen, hebben een monopolie op het maken van regels voor de onderdanen, een monopolie op het handhaven van deze regels en een monopolie op de interpretatie deze regels. Ze controleren de ordervolgers in politie, media, onderwijs en leger. Waarom lijken ze dan toch vaak zo zwak?

Opperdienaar: Je krijgt ambtenaren niet aan razzia's op onderdanen als iedereen de perceptie heeft dat ze hun slachtoffers kunnen doodslaan als vliegen. Wat in het engels 'drowning puppies' genoemd wordt, is onvoldoende een heldendaad om de ordervolgers enthousiast te krijgen. Je kunt er niet trots mee thuis komen. Vandaar dat zelfs ambtenaren met een 'license to kill' zichzelf wijsmaken dat ze met een bijna onverslaanbare vijand worstelen. Ze zijn in een titanengevecht met het kwaad. Witwassers en multinationals die schimmige constructies gebruiken om geld te sluizen, waar bijna niet van te winnen valt, ondanks een scala aan monopolies, afluisterpraktijken, ongelimiteerde budgetten en een arsenaal aan wapens. Ze vechten als David tegen Goliath. 

Vrijspreker: Maar ondanks dat roverheden denken met monsters te vechten, kiezen ze toch altijd slachtoffers die ze kunnen doodslaan als vliegen. Hoe zit dat?

Opperdienaar: Je wilt natuurlijk een held lijken, maar niet echt gevaar lopen. Vandaar dat alle oorlogen en invasies tegen apelandjes zijn die zo van de kaart geveegd kunnen worden zoals Irak, Afghanistan, Libië, Panama e.d. In ieder geval geen landen die echt kernwapens hebben zoals Pakistan of Noord Korea. Alleen worden de regeringen van die landjes voor de invasie altijd afgeschilderd als taaie en door de wol geverfde tirannen, met een arsenaal aan geavanceerde wapens en zwaar getrainde elite troepen, die agressie tegen zwakkeren gebruiken (dit doet een belletje rinkelen bij de onderdaan). Dit was al zo bij de Spaans Amerikaanse oorlog in 1898, waarbij de Spanjaarden zogenaamd magnetische mijnen zouden hebben. Een parallel naar chemische wapens van Assad is snel gemaakt. De joden in nazi Duitsland waren natuurlijk ook een machtige financiële bankiers elite met tentakels over de hele wereld. Geen eer te behalen aan het vergassen van een stel arme tobbers, die zich niet kunnen verdedigen.

Dus de vlieg die moet worden doodgeslagen, maar hij moet eerst worden opgetuigd tot een velociraptor voor de onderdaan. Maar het blijft een moeilijk speelveld. Voor de Irak invasie zei Donald Rumsfeld dat de invasie eerder een zaak van weken dan maanden was. Dat is de moeilijke taak van een politicus en ik zou willen dat libertariërs daar wat meer respect voor hadden. We moeten de onderdaan tegelijk vertellen dat we met een geduchte kwaadaardige vijand te maken hebben die binnen 45 minuten massavernietigingswapens op hun hoofd kan gooien,

45 minutes wmd

maar ook dat hem verslaan een peuleschil zal worden.

quote my belief is we will in fact be greeted as liberators i think it will go relatively dick cheney 59 78 23

 

Dat is best wel een moeilijke boodschap. Zelfs als onderdanen over dubbeldenk beschikken hen aangeleerd op staatsscholen.

Comments: