Je achterban naai je het eerst

Vrijspreker: U heeft nog een belangrijke les voor aspirant heersers, over waar in de samenleving ze hun macht het eerst kunnen vergroten.

Opperdienaar: Als je onverhoopt de verkiezingen zou mogen winnen en je aanhangers hebben je verkozen op bijvoorbeeld deregulering, wat je dan het eerst doet is reguleren. Als je verkozen bent op het tegenhouden van immigranten, dan zet je gelijk de grenzen open, als je verkozen bent op belastingverlaging, verhoog je gelijk de belastingen.

Vrijspreker: Maar is dat geen kiezersbedrog?

Opperdienaar: Dat is het, maar het is tevens de weg van de minste weerstand. Zeker als je aanhangers je heftig verdedigd hebben tegen je tegenstanders. Ze kunnen dan namelijk niet toegeven dat ze door jou om de tuin geleid zijn en moeten het wel goed praten. Niemand heeft zin om bij de koffie machine te zeggen: "Ik weet dat ik mijn kandidaat te vuur en te zwaard verdedigde en dat jij me een goedgelovige oetlul noemde, maar ik moet je nu toch gelijk geven. Ik dacht echt dat deze knuppel anders was, maar mijn mensenkennis is toch niet wat ik dacht dat deze was. Volgende keer zal ik gewoon naar jou luisteren. Ik maak geen punt van gezichtsverlies." Je achterban moet zijn keuze blijven verdedigen. Daarom kun je ze zo gemakkelijk naaien.

Vrijspreker: Is dat iets nieuws dat U bedacht heeft?

Opperdienaar: Niets is nieuws op dit gebied. Dit is allemaal empirisch bewezen. Je gaat tenslotte niet de onderdanen die je al haten tegen de haren in strijken, Je pakt het geld waar het het gemakkelijkst op te halen is. Iets anders doen levert enorm verzet op, met opmerkingen als: "Zie je wel, het is precies de schoft die we zeiden dat hij was !". Zulke dingen drukken je achterban ook de verdediging in. In dat licht moet je ook zien dat de D66 minister Ollongren onlangs het referendum over het afschaffen van het referendum verbood. De partij die vaandeldrager van het referendum was, hun kroonjuweel. Eerder al sprak D66 voorman Pechtold zich op soortgelijke wijze uit over de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïense overheid. De uitslag kon prima genegeerd worden, want het was maar raadgevend. Maar had D66 niet gepleit tegen een raadgevend en juist voor een correctief, bindend referendum? Dat kon zo zijn, maar dat had het nu eenmaal niet gehaald. Dat was het einde van het referendum. Eerst afgezwakt van bindend naar raadgevend, toen werden verkeerde uitslagen (EU grondwet) met cosmetische veranderingen toch doorgevoerd. Bij het Oekraine referendum werd zelfs de moeite niet meer genomen cosmetische veranderingen aan te brengen alvorens het te negeren. Buma zegt nu bij het sleepwet referendum vooraf al de uitslag te zullen negeren en als slotstuk wordt zelfs het referendum over het afschaffen van het referendum geblokkeerd.

Het was niet alleen de taak van D66 om het referendum de nek om te draaien:

De VVD is de partij van de belastingverlaging. De burger verdient immers de vruchten van zijn arbeid. Vrijheid. Was is het resultaat van vele jaren Rutte? De BTW verhoogd, 1000 euro nooit teruggekregen en onlangs bleek uit OESO data dat Nederlandse onderdanen nog nooit zo veel belasting betaalden (38.8% (Als u een baan heeft waarschijnlijk 80%)). Sterker nog, Nederland was 1 van de sterkste stijgers. Die neo liberale vrije markt fanaten toch.

Vrijspreker: Goed gespeeld van Rutte, hij kan er mee weg komen, iemand anders niet.

Opperdienaar: Zo werd ook Wim Kok, de vakbondsleider, minister van financiën om de schatkist gevuld te houden. Obama/Clinton, de bestrijders van racisme, seksisme en ongelijkheid, zorgden dat:

  1. In Libië de slavenhandel terugkeerde na het steunen van racisten om Qaddafi uit de weg te ruimen
  2. 30% van de vrouwen aan de antidepressiva is en zich het schompes werken om belasting te betalen terwijl hun kinderen in de opvang zitten. Dit terwijl mannen aan de sexodus bezig zijn en 1/3 van de vrouwen het begrip seksuele intimidatie heeft opgerekt tot "Wanneer een man een vrouw een compliment geeft over haar uiterlijk, of haar uit vraagt voor een drankje, terwijl ze geen romantische partners zijn". Wat de vraag oproept hoe je ooit romantische partners zou moeten worden. De feministen zijn hun achterban aan het naaien.
  3. De zwarten in ghettos leven op uitkeringen.

Vrijspreker: Duidelijk, het is een principe, naaien die achterban. Kan de onderdaan nog iets terug doen.

Opperdienaar: Hij kan op degene stemmen die hem het meest wil naaien en anderen om hem heen het minst. Het voelt een beetje vreemd aan aanvankelijk, maar ik denk dat dit de oplossing is.

 

 

Comments:

Doneer3