Opperdienaar bezoekt het Kennedy space center

Vrijspreker: U hangt rond in de VS, heeft U al wat interessants opgestoken?

Opperdienaar: Ik stond bij het hotel even te praten met de receptionist en een gewapende bewaker. De bewaker vertelde dat hij een gepensioneerd politieman was. Kennelijk resulteerde dat er niet in dat hij niet meer werkte. Naast zijn baan als bewaker, werkte hij ook nog in de haven om drugs tegen te houden. Kennelijk mocht hij ook nog zijn politie badge dragen. 

Het eerste verhaal dat hij vertelde is dat hij een keer dubbel geparkeerd stond en een politieman naast zijn auto vond. Door de politieman duidelijk te maken dat hij gepensioneerd politieman was, verdween de boete. De receptionist vertelde dat hij een keer aangehouden was voor een illegale verandering van rijstrook, was minder gelukkig. Toen hij protesteerde dat de boete schandalig was, kreeg hij te horen dat het pas schandalig zou zijn als hij er nog 2 andere overtredingen bij op zou tellen voor een totaal van $600. 

De bewaker ging trots verder dat het wel zijn voordelen had, maar ook zijn grenzen. Toen zijn dominee hem opbelde dat een geïmporteerd mariabeeld bij de douane werd vastgehouden en of hij daar wat aan kon doen, moest hij ook zijn grenzen erkennen.

Een andere hotelgast kwam aanlopen en vroeg:"Is dit hotel een 'dump'? Politie voor de deur, naast een waffle house?"

De bewaker snauwde hem toe:"Je zou je veiliger moeten voelen door mij".

Vrijspreker: Blue privilege, het enige echte privilege. Is U verder nog wat opgevallen?

Opperdienaar: Ik ben nog even naar het Kennedy Space center geweest. Het is opmerkelijk hoeveel productiviteit er van de Amerikaanse bevolking is afgeroomd voor zo’n gigantisch ruimtevaart programma. Ook leuk om tegelijkertijd te horen dat:

  1. In de Saturnus 5 raket de explosieve kracht zit van een atoombom en er vele missies geweest zijn en dat het verplaatsen van een raket met een machine gaat die 30 gallon brandstof voor 30 centimeter verplaatsing verbruikt.
  2. Dat het belangrijk is dat je je afval in de goede afvalbak gooit om het milieu te beschermen

Verder natuurlijk de gebruikelijke opmerking dat er spin off effecten zijn van ruimte onderzoek dat mensenlevens redt in gezondheidszorg (toon relevantie aan voor de man in de straat, belangrijk bij elke subsidie aanvraag).

Wat mij ook verteld werd is dat het allemaal begon met de strijd tussen communisme en democratie en dat president Kennedy met het geweldige idee kwam om mensen naar de maan te sturen. Het loopt ook over van de vlaggen en dramatische muziek, waar de patriottistische tranen je van in de ogen springen. Hoe dan ook zijn er technische prestaties van enorme omvang te zien. 

Vrijspreker: En de toekomst?

Opperdienaar: De toekomst werd rooskleurig voorgesteld, maar ik verwacht dat als het patriotisme nog verder toeneemt, dat er in de toekomst steeds meer dingen misgaan. Creatief nadenken en orders volgen, gaat niet goed samen.

Comments: