Mentale gevangenis

Vrijspreker: Voor de onderdaan is zijn land een plantage, een gevangenis, waar hij af en toe uit mag mits hij de juiste papieren heeft van zijn eigenaars. Is het voornamelijk een fysieke gevangenis met hekken aan de grens?

Opperdienaar: Nee, het is voornamelijk mentaal. Maar school, gevangenis en het productieve leven beginnen steeds meer op elkaar te lijken.

school prison travel

Je zou denken dat in een totalitaire staat, die alle aspecten van het leven controleert, steeds meer op een gevangenis gaat lijken. Het is echter ook zo dat de gevangenis meer opschuift richting het gewone leven. Alles begint op elkaar te lijken. De eerste stap daarin is gezet door gevangenen de sleutel van hun eigen cel te geven. Op die manier lijkt in de gevangenis zitten steeds meer school en op reizen. Ook gevangenen mogen af en toe met proefverlof met de juiste papieren. Kunst lijkt ook steeds meer op het echte leven. Denk aan de serie House of Cards, waarbij politici zich als echte maffiosi gedragen. Dit is ook niet nieuw. Een monnik die het einde van het Romeinse rijk beschreef, vermeldde dat het geschreeuw van de acteurs in het theater niet te onderscheiden was van het geschreeuw van de soldaten die bij de muur vochten. Een tijd waarin homoseksualiteit een vlucht nam en veel mannen monnik werden en geen kinderen namen, waardoor de kinderaantallen en belastingen sterk terug liepen.

donkey chair

Dus voor het grootste gedeelte zijn de grenzen die de eigenaars aan hun onderdanen stellen mentaal. 

Vrijspreker: Voor welk gedeelte zijn ze wel fysiek?

Opperdienaar: Wie de mentale halsband negeert, krijgt natuurlijk wel gewoon met fysiek geweld te maken.

dog leash self slaveryf

 

Comments:

Doneer2a