Inflatie in referenda

Vrijspreker: U ziet een bepaalde ontwikkeling in referenda. Wat verandert er?

Opperdienaar: Eerst was er een referendum over de EU grondwet 1 juni 2005. De uitslag was 'nee' maar Balkenende keurde het goed als het verdrag van Lissabon met slechts cosmetische veranderingen. Maar naar het volk was geluisterd, de heersers hadden wat lippenstift op het varken gesmeerd en klaar is kees.

18 September 2014 was het referendum over Schotse onafhankelijkheid. De bevolking van Schotland werd in de aanloop flink bang gemaakt dat de pinautomaten het wel eens niet meer konden gaan doen en een meerderheid van de Schotten stemden tegen onafhankelijkheid. De uitslag werd omarmd door de Britse politiek.

6 April 2016 was het Oekrainse associatieverdrag, de meerderheid zei weer nee tegen de blanco cheque of eigenlijk gewoon tegen alle voorstellen die van de heersers van de unie komen. Alsof de onderdanen doorkrijgen dat je het best altijd nee kan zeggen tegen de heersers. Er werd nog geprobeerd door Rutte om er een paar cosmetische veranderingen aan te maken om het daarna door te voeren, maar Rutte kreeg het niet voor elkaar, dus het werd gewoon goedgekeurd.

23 juni 2016 was het tijd voor het Brexit referendum. Ondanks een hel en verdoemenis campagne, zeiden de onderdanen nee tegen Brussel maar het lijkt er op dat een uittreding zo lang wordt uitgesteld, dat het uiteindelijk misschien wel van afstel komt.

1 oktober 2017 stemden de Catalanen over onafhankelijkheid van de Spaanse heersers in Madrid (maar niet van de heersers in Brussel). Zwart geklede mannen rukten de stembussen weg, 16000 man aan oproerpolitie lag voor de kust te wachten. Er werd flink op de stemmers ingehakt door de ordervolgers en het aantal gewonden liep op tot 1000. 

Vrijspreker: Het is niet leuk als de onderdaan het verkeerde antwoord geeft als deze geraadpleegd wordt. Zelfs D66 geeft het op met het referendum. De onderdaan snapt het niet.

people are stupid

Opperdienaar: De uitslag van referenda is moeilijker en moeilijker te sturen. 

Kerry hard govern

brzezenski quote on control

Opperdienaar: Toen de onderdaan alleen de krant, tv en radio moest geloven, was het eenvoudig hem vanuit 1 punt te controleren. Met het internet is dat moeilijker geworden, totdat youtube, facebook en google onder controle zijn. Maar dan krijg je daarna nog die blockchain gebaseerde, gedecentraliseerde dingen als D-tube. Die zijn helemaal moeilijk onder controle te brengen.

Vrijspreker: Gaan ze dan maar weer doen wat het gemakkelijkste is? Een miljoen mensen vermoorden?

Opperdienaar: Dat lijkt me sterk, heersers willen over het algemeen geen onderdanen kwijt raken waar ze aan verdienen.

Vrijspreker: Ze maakten wel 260 miljoen belastingbetalers af in de 20ste eeuw. Aan die joden viel ook nog prima te verdienen en die werden toch de gaskamer ingestuurd. Waarom in Congo miljoenen mensen vermoorden als het je alleen om het geld gaat? Waarom de Holodomor? Waarom de bergen doden van Stalin, Mao, Pol Pot? Waarom die onderdanen niet uitbuiten in plaats van ze dood maken?

Opperdienaar: Uiteindelijk gaat het mensen in overheden niet om geld maar om macht. Geld hebben ze alleen nodig, zolang ze nog dingen moeten kopen van mensen waar ze nog onvoldoende macht over hebben. Ik denk dat heersers uiteindelijk op vernedering en wraak uit zijn. Geld is alleen een middel om de steun te krijgen dat te doen. 

 Joseph Stalin statistic

all truth passes through three stages first it is ridiculed second it is violently opposed third it is accepted as self evident

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp