Fascisme in de praktijk

Fascisme kent vele definities. Mussolini zou er het volgende over gezegd hebben:

mussolini

Vrijspreker: Kunnen we stellen dat we al een fascistisch systeem hebben in Nederland?

Opperdienaar: Formeel wel. De overheid werkt samen met de verzekeringsindustrie om ons te dwingen bepaalde verzekeringen te kopen. De overheid bleek ook samengewerkt te hebben met Philips om de gloeilamp te verbieden onder het mom van een schoner milieu. De voedselindustrie, de gezondheidszorg, elektronica, woningbouw, banken, arbeidsrelaties, iedereen probeert via de staat zijn producten verplicht te stellen en die van de concurrentie te verbieden. 

Vrijspreker: Maar dat is de gemiddelde lezer van deze site wel bekend. Ontwikkelt het zich nog verder?

Opperdienaar: Mij kwam laatst een brief van de gemeente Houten onder ogen waarin ik het volgende las:

De klimaatverandering zorgt ervoor dat we ook in Houten vaker rekening moeten houden met extreme hoeveelheden neerslag in korte tijd.

De gemeente heeft de effecten van extreme neerslag onderzocht. Extreme neerslag veroorzaakt al snel overlast en schade. Het treffen van maatregelen is kostbaar en heeft een lange doorlooptijd. Het is van belang om tijdig starten met het klimaatbestendig inrichten van het stedelijk gebied.

Via deze brief informeren wij u over onze aanpak om de lokale effecten van de klimaatverandering zoveel mogelijk het hoofd te bieden.Het is belangrijk dat u weet wat u van de gemeente kan verwachten en wat u zelf kunt doen. Een eenvoudige maar belangrijke maatregel die u zelf kunt treffen is het aanbrengen van ontlastingsputten in regenpijpen.

Kortingsactie aanschaf ontlastingsputten

Om wateroverlast in uw woning of bedrijfspand te voorkomen is het van belang te voorkomen is het van belang dat een gebouw bij elke regenpijp een ontlastput heeft. Wanneer de riolering niet in staat is om het regenwater van een gebouw af te voeren (zoals soms bij hevige regenval), dan stroomt het water vanuit het rooster van de ontlastput de tuin in. Zonder ontlastput zou het water via de toiletpot de woning in kunnen stromen.

Om het aanbrengen van ontlastput te stimuleren geeft de gemeente nu een korting op de aanschaf van een ontlastput. De actie is in samenwerking met Praxis Houten en loopt van 1 september t/m/ 30 november 2017. Zie de actiefolder voor meer informatie.

Vrijspreker: Duidelijke fusie tussen een bedrijf en de overheid.

Opperdienaar: Wil je dat er drollen door het huis drijven vanwege klimaatverandering, of wilt u bij onze partner een ontlastput aanschaffen bij Praxis met korting? Wees snel want op is op.

Vrijspreker: Een truc van het type: wil je een vreselijke dood sterven door de massavernietigingswapens van Saddam Hussein of wil je een miljarden kostende oorlog waarbij een miljoen mensen doodgaan?

Opperdienaar: Als het in het groot werkt, waarom niet in het klein? Kleine overheden zoals gemeentes hebben het ook moeilijk. Ze staan het dichtst bij de onderdaan en krijgen de meeste kritiek, terwijl het belastinggeld steeds meer over hun hoofd wordt afgeroomd. Dijsselbloem stelt bijvoorbeeld voor om een einde te maken aan het nationaal innen van belasting en het naar een hoger europees niveau te trekken. Er moet duidelijk europees worden belast en daar horen natuurlijk een europees leger en politie bij. Mensen die de onderdanen afpersen, moeten ver van hun slechtoffers af staan. Dit doet het geld gemakkelijker stromen. Net zo als degenen die opdracht geven tot een oorlog ver af moeten staan van degene die de mensen doodschieten en de kogels happen. Anders komt het niet van de grond.

regenbestendig

Comments:

Doneer4