Ontslagrecht en aanneemplicht

ontslagbeschermingVrijspreker: Het ontslagrecht is eenvorm van slavernij waarbij een werkgever niet uit een relatie mag stappen met een werknemer op straffe van boetes, gevangenis en alle vormen van geweld noodzakelijk om het stel in de scheefgegroeide relatie te houden. Libertariers beweren dat deze vorm van dwang er voor zorgt dat de gedwongene zich minder gelukkg voelt en dat dit dus leidt tot minder werkgevers, net zoals 26 uur verplicht naakt paalzitten voor werkgevers tot minder werkgevers zal leiden.

 

 

Opperdienaar: Dat lijkt op het eerste gezicht allemaal logisch, maar libertariers blijken ook hier weer utopische idealisten zonder realiteitszin te zijn. De partij van de Slavernij wil het verplicht stellen dat de werkgever na ontslag de werknemer nog 20 jaar doorbetaalt met inflatiecorrectie en tevens willen we het minimumloon optrekken naar 100 euro/uur. Verplicht paalzitten is nog niet eens zo'n slecht idee. De werkgeversklasse moet vernietigd worden, zodat iedereen voor de staat komt te werken. Onlangs is weer gebleken dat ondanks de crisis ambtenaren salarissen gewoon doorgroeien. Wie wil dat nu niet? Kennelijk kunnen mensen die geweld mogen initiëren beter voor hun werknemers zorgen dan mensen die dat niet mogen.

Vrijspreker: De staat kan zichzelf alleen financieren door geld te stelen van mensen buiten de staat, als iedereen voor de staat werkt, is dit niet mogelijk.

Opperdienaar: Dat is een misverstand. Ook mensen die voor de staat werken betalen immers belasting.

Vrijspreker: Dus u wilt iedereen in staatsdienst en ze allemaal 100 euro/uur betalen door iedereen 60 euro/uur aan belasting te laten afdragen? Er is hier iemand utopisch, maar ik weet nog niet wie.

Opperdienaar: Het is een soort perpetuum mobile, het is allemaal mogelijk vanwege de Keynsiaanse mulitplier. Voor de details hiervan moet u de economen maar vragen. Het klonk mij allemaal heel plausibel in de oren.

Vrijspreker: Dreigt er in de tussentijd geen grote chaos? Als werkgevers niemand meer aan durven te nemen en investeerders niet durven te investeren, dan zal de werkeloosheid hoog oplopen.

Opperdienaar:Daarom zijn wij van de Partij van de Slavernij ook voor een aanname plicht. Bedrijven dienen door ons aangewezen mensen in dienst te nemen, onder door ons voorgestelde voorwaarden. Ze dienen door ons voorgestelde producten te produceren voor prijzen die door ons worden vastgesteld aan klanten die door ons geslecteerd zijn. Als deze bedrijven failliet gaan wijzen we erop dat de vrije markt heeft gefaald en nemen we de hele tent over met geld dat we uit onze geldpers halen. Kijk, bedrijven zijn op korte termijn winst gericht, aandeelhoudertjes, je kent dat wel. Als overheid willen wij graag een onbeperkte creditkaart en ongelimiteerde macht hebben om mijn, uuhhh onze, lange termijn ook veilig te stellen.

Horigen mochten vroeger ook niet zo maar zelf bepalen wat ze verbouwden op het land van hun Heer. Terecht werd daar ook het argument aangevoerd dat het in dat geval een chaos zou worden. De almachtige alwetende Heer reguleerde daar ook zijn onderdaantjes.

Vrijspreker: klinkt als een plan

Comments:

Doneer2