Squeeze Squander and Spin

moederland standbeeldJob Cohen had het niet met zoveel woorden gezegd, maar eigenlijk had hij de Opperdienaar een prutsafperser genoemd. Hij was in de rangorde nog onder Middelkoop geplaatst, iemand die huurmoordenaars dapperheidsonderscheidingen opspeldde voor hun heldendaden. De Opperdienaar was echter niet iemand die bij de minste geringste tegenslag de hoofddoek in de ring gooide.

Hij was vastbesloten zich terug te vechten en met een afpersingstruuk voor de dag te komen waar Cohen zijn broek bol van zou gaan staan. Maar hoe kwam hij aan zo'n truuk? Bestaande politici waren er al zo bedreven in het melken van belastingkoeien, ze hadden zoveel meer ervaring, hij had eigenlijk zo'n oneerlijke achterstand. Er zou eigenlijk een wet moeten zijn die beginnende politici een voordeeltje gaf ten nadele van gevestigde politici. Misschien moest hij eens op het internet gaan kijken, het zou kunnen zijn dat de vrije markt een oplossing bood. 

Na enig zoeken vond hij een veelbelovende site : www.squeezesquanderspin.com 

"Squeeze Squander and Spin is a non profit organisation that is founded because traditional methods of extracting more money out of tax cattle got more and more exhausted. As one anonymous politician said ''Forget about peak oil, it's peak taxes''. It takes more and more coercion and fear mongering to extract an extra tax dollar from the populous.

.... The situation seemed hopeless, when an ambitious group of young aggressive entrepreneurs got together to figure out new and innovative ways of tax extraction. This young aggressive group was the basis of Squeeze Squander and Spin."

Kijk, dat was precies wat hij nodig had. Cohen had een probleem en waarschijnlijk wist hij dat zelf nog niet. Het probleem was dat er een limiet zat aan afpersing van de onderdanen, net als er een limiet zit aan de hoeveelheid vlooien op een hond. De hond sleepte zich al voort, terwijl Cohen nog dacht dat zijn vlooien er nog liters bloed uit konden zuigen. SSS was een professionele organisatie die de grens opzocht en zich realiseerde dat je een grotere hond nodig had of de hond in ieder geval het idee moest geven dat er geen vlooien waren.

De testimonials bevatten een aantal indrukwekkende afpersers die vol lof waren over de diensten van SSS: Mugabe, Balkenende, Obama.

Na enig speuren viel zijn keuze op het 'mommy motherland scheme'. Dit was onderdeel van de categorie 'familie gebaseerde truuks'. Hierbij hulde de staat zich in een mantel van moederlijke zorgzaamheid. De onderdaan schiet dan in de rol van  gehoorzaam kind en je kunt hem onbezorgd plukken. Hij ging naar de webwinkel en mikte het mommy motherland scheme in de digitale winkelwagen. Dat kostte wel een heftige 150000$, maar dat kon hij wel lenen en was vanwege hyperinflatie waarschijnlijk bij aflossing toch niets meer waard. Daarnaast was het een investering, als hij eenmaal aan de macht was, was zo'n bedrag niets.

 

Comments:

Doneer3