Opperdienaar belt Cohen voor lijstverbinding

job_cohen_kopje_thee"met Job Cohen"

ah, mooi, u spreekt met de Opperdienaar, lijsttrekker van de Partij van de Slavernij. Ik zie dat veel van de standpunten van uw en mijn partij overeenkomen dus ik dacht dat we misschien een lijstverbinding kunnen aangaan. De neuzen dezelfde kant uit, samen de schouders eronder, een win-win situatie creëeren, zeg maar.

"Ik heb laatst wat over de Partij van de Slavernij gehoord. Wel een heel nieuw concept dat eerlijke. Welke standpunten komen volgens u overeen?"

Nou, de partij van de Slavernij wil zo veel mogeljik verbieden en verplichten en heeft tot doel het leven van de onderdanen zoveel mogelijk vanuit Den Haag centraal te plannen door middel van dreigementen met boetes en kidnapping. We hebben ook tot doel de onderdanen hun hele inkomen door de politiek te laten aanwenden.

 

"Dat komt inderdaad aardig overeen met ons programma, al verwoorden wij het wat anders"

Ik las alleen wel met enige bezorgdheid over bezuinigingen en de broekriem aanhalen e.d.. Dat is niet iets waar ik naar uitzie als we straks aan de macht zijn.

"Oh, maak je geen zorgen, zoals laatst nog uit cijfers van het CBS bleek, loopt het aantal banen in het bedrijsleven wel terug, maar in de overheid loopt het nog steeds op. Of zoals CBS-econoom Michiel Vergeer het zei: 'Al die verhalen over ambtenaren die hun baan verliezen. Dat gaat waarschijnlijk over de toekomst'. Recessies zijn alleen voor de onderdanen, zoals u ze geloof ik noemt, die toekomst van Vergeer komt er niet."

U wilde trouwens niet vergeleken worden met Obama, waarom is dat?

"Oh, dat komt uit het campagne team die ook die t-shirts bedachten met 'Yes, we Cohen' en de enquetes die zeggen dat allerlei groepen de voorkeur geven aan mij, als er 1 schaap over de dam is volgen er meer. Het idee achter niet vergeleken willen worden met Obama, is dat het onderbewuste het woord 'niet' niet hoort."

Dat snap ik niet.

"Nou, kijk, wat gebeurt er als een piloot in het vliegtuig omroept: 'de rechter motor staat niet in brand' ?"

'Dan breekt er waarschijnlijk paniek uit' zei de Opperdienaar onmiddelijk

Inderdaad, vervolgde Cohen rustig, omdat het onderbewuste het woord 'niet', niet oppikt. Als je dus maar vaak genoeg zegt dat je niet met Obama vergeleken wilt worden, dan gaan onderdanen vanzelf jou aan Obama koppelen. Ze zijn er daarnaast toch aan gewend dat politici alleen maar leugens vertellen, maar in principe is dit gewoon conditioneren zoals met de hond van Pavlov. Verder is het zo dat als Obama onderuit gaat, dat je dan altijd tegen de onderdanen kunt zeggen: 'jullie moeten wel goed lezen'.

Dat is geniaal, die kende ik nog niet, kraaide de Opperdienaar iets te enthousiast

"Als je er op let wordt hij heel vaak gebruikt. Hypotheekrenteaftrek afschaffen, wat nog al een pittige kluif wordt, doe je gewoon door vaak te zeggen:"De hypotheekrenteaftrek staat niet ter discussie" en dan schaf je het af."

"Jaja, briljant", stamelde de Opperdienaar bewonderend

"Maar nog even over die lijstverbinding, ik wil daar best over nadenken, maar ik krijg de indruk dat je nog een beetje een groentje bent. Niet om het een of ander, maar zelfs Eimert [Middelkoop] had deze techniek nog wel door gehad."

'De Partij van de Slavernij heeft echt ook wel een aantal innovatieve technieken' haastte de Opperdienaar zich te zeggen.

Als je me daar nu later nog een keer over terugbelt, dan zal ik kijken of er wat mee te doen valt. Ik moet nu naar Den Haag om mijn regeerkamer in te richten.

Comments: