EU moet politieke unie worden

BRUSSEL - Een crisissituatie als die in Griekenland is alleen aan te pakken als de EU-lidstaten naast een muntunie ook een politieke unie vormen.

gehoorzaamheidVoormalig thesaurier-generaal van het ministerie van Financiën Cees Maas betoogde dat zondag in het tv-programma Buitenhof. ''Anders houd je dit soort problemen'', aldus Maas, in de jaren '90 een van de architecten van de euro. Volgens Maas heeft de EU op dit moment geen machtsmiddelen om lidstaten die zich niet aan de begrotingsafpraken houden tot de orde te roepen. Ze kan slechts boetes opleggen, ''maar daar word het alleen maar erger van''. Hardere sancties waren bij de totstandkoming van de euro onbespreekbaar, memoreerde Maas.

De partij van de Slavernij is het hier hartgrondig mee eens. Het probleem is echter niet dat de Griekse heersers iets fout hebben gedaan, maar dat de Griekse slaven stiekum een stuk van hun leven niet aan de doelstellingen van de Griekse heersers hebben gewijd (belastingontduiking). Er moet dan ook een europees leger onder europees politiek commando komen om eventueel hardere sancties zoals bombardementen of invasies op te kunnen leggen aan ongehoorzame onderdanen van lidstaten.

 

Op die manier ontstaat er ook een machtscentrum binnen europa, waar alle lokale heersers met water in de mond naar kunnen loeren. De troon der tronen, welke heerser wil daar nu niet op zitten? Waarschijnlijk zal het wel een robbertje vechten worden, maar dat zijn we gewend.

 

Het is een schande voor de democratie, die nota bene in Griekenland is uitgevonden, dat de belastingslaven daar zich niet onderwerpen aan hun meesters.

Comments:

Doneer2