Televisie

Vrijspreker: Opperheerser Rutte drong er op aan dat een debat met Thierry Baudet op televisie te zien moest zijn en niet ergens weggestopt op het internet.

Rutte tv internet

Leiden en volgen

Vrijspreker: De afgelopen decennia heb je gezien dat conservatieven voornamelijk terrein prijsgaven aan progressieven. Wat zijn daar de gevolgen van?

Opperdienaar: Op gebied van abortus, de welvaartsstaat, homohuwelijk, het milieu, allerlei soorten regelgeving, kun je stellen dat het standpunt van de huidige conservatieven gelijk is aan dat van progressieven 10 jaar geleden. Het wordt wel het Overton venster genoemd. De leiders verleggen de grenzen van waar de volgers zich mogen bevinden met hun opvattingen.

Meer macht voor minder mensen

Vrijspreker: Waarom staan Nederlandse politici macht af aan politici Brussel?

Opperdienaar: Voor een gedeelte zal het zijn omdat ze werkelijk geloven dat een samenleving beter wordt als je meer macht in de handen van minder mensen plaatst. Ze zijn nu eenmaal hun politieke reis begonnen met het idee dat onderdanen te dom en slecht zijn om hun eigen geld uit te geven. Als ze dan als Haagse Heerser merken dat ze zelf onderdaan zijn van de Brusselse Heersers, dan kan het niet anders dan dat ze nu ook te dom zijn om het eerlijk door hun geroofde geld uit te geven. Mensen denken nu eenmaal in principes, omdat principes ze evolutionair in staat stelden de realiteit te begrijpen en voorspellingen te maken: Komt zalm elk jaar in het najaar de rivier op zwemmen? Dat is een principe van de natuur, dan hebben we dat seizoen lekker te eten.

Ondermijning

Vrijspreker: Een overheid gebruikt alleen in het uiterste geval geweld, dit om de belastingkippen niet van de leg te brengen. Hoe lossen ze afvalligheid op?

Opperdienaar: Natuurlijk zijn onderwijs, media en kunstenaars al vaak genoemd als secties van de samenleving die onder controle gebracht moeten worden. Nu zijn er natuurlijk altijd mensen die van het geplande pad afwijken. Die ga je aanvallen op verschillende fronten. Als ze adverteerders hebben, ga je met een groep actievoerders deze adverteerders angst aanjagen. Groepjes die zich hier goed voor laten inzetten zijn homo's, transseksuelen, radical feministen en alle buitenbeentjes die je maar kunt bedenken. Sinds ze op het schoolplein gepest zijn, is het een klein kunstje om ze met elke boeman bang te maken voor de rest van hun leven. Ze staan hun hele leven al net zo in de vecht mode als iemand die voor zijn eerste verjaardag al 20 vaccinaties gehad heeft. Adverteerders zullen met een stel actievoerders voor de deur bang zijn dat hun merknaam schade oploopt. Al Sharpton heeft er zijn bron van inkomsten van gemaakt. Het is duidelijk iemand die zich zorgen maakt over rassendiscriminatie en diversiviteit. Dit is de board van zijn afpersingsoperatie.

Psychologische oorlogsvoering

Saul D. Alinsky leerde ons dat in de politiek strijd belangrijker is dan het realiseren van een bepaald beleidsdoel. Dus als je tegenstanders jouw ideeën overnemen, dan moet je gelijk beweren dat ze het niet goed doen en het beleidsdoel verschuiven. Zodoende kwam links met een vlucht naar voren uit op een  wereld met 63 verschillende geslachten, en overal verkrachters en homophobe racisten zo niet fascisten. Een situatie waarbij de vraag voor schurken bij het aanbod achterbleef, heeft ze nooit tegengehouden om dat aanbod dan maar compleet uit hun duim te zuigen. Rechtse mensen ook niet, maar momenteel hobbelen die een beetje achter de rest aan.

Groepsgeloof en verdamping

Vrijspreker: U valt op dat sommige groepen steeds fanatieker worden en minder afwijkende meningen accepteren.

Opperdienaar: Ja, het was al duidelijk nadat iedereen maar lukraak racist, fascist of nazi genoemd werd. Vroeger was het nog neo-nazi en crypto-fascist, maar  dat soort beleefdheden zijn inmiddels gedropt. Niet alleen wordt de groep hysterische twitteraars die mensen op de knieën krijgen steeds kleiner, hun groep demonen wordt steeds groter. Het is een bekend verschijnsel. Ook bij Ayn Rand werd de 'ingroup' steeds kleiner en de 'out group' steeds groter. Dit verschijnsel wordt ook wel de verdampende afkoeling van groepsgeloof genoemd. De enigszins gematigde groepsleden worden op een gegeven moment uitgestoten. Dit omdat strijd en conflict het doel is. Zoals Saul D Alynski al aangaf in Rules for Radicals: Het gaat niet om een beleidsdoel verwezenlijken. Strijd is het doel. De maatschappij moet niet alleen gezuiverd worden van onreine individuen, ook de eigen groep moet blijvend gezuiverd worden. De ideeën worden steed radicaler, de fanaticiteit tegen afvalligen steeds groter. Het natuurkundige equivalent van het Bose Einstein condensaat.  

Doneer3